ARI MAYA KONSEPTLİ DOĞUM GÜNÜ

Deniz’le birlikte doğum günü temasına aylar öncesinden karar vermiştik. Annesi de Ece de o günden beri yapılacakları araştırıp duruyordu. Ben de pastaya hemen karar vermiştim. Ailedeki herkesin bir katkısı oldu. Annem de kostüm işini çok güzel halletti. Hemen sarılı siyahlı, minik bir arı maya kız elbisesi dikiverdi. 

Yine pastayı Kastamonu’da yapıp Ankara’ya götürdüm. Son günlerde otobüsle gitmek zorunda olduğumuzu öğrenince paketleme üzerinde çalıştım. Pastayı birkaç parça halinde yapıp korumalı bir çantaya koyup götürecektim. Planım çok güzeldi ama otobüs hostunun “kırılacak eşya var, dikkatli koyun” dememe rağmen çantayı yan devirmesi beni delirtti. Anakara’da iner inmez ilk işim çantayı kontrol etmek oldu ama ne fayda. Yolda bizden önce inenlerden sonra çanta yan devrilmiş ve öylece kalmıştı. Söylene söylene eve ulaştık. Hemen kutuları çıkarıp pastayı kontrol ettim ve hüsran… Yan devrilen çantayla birlikte pasta da yana kaymış ve bir tarafı ezilmişti. Hatta üzerindeki şeker hamurlarının bir kısmı da kopmuştu. Sinir oldum ama yapılacak bir şey yoktu. Kopan parçaları tamir edip ezilen kısmı da arkaya doğru çevirince sanırım her şey düzeldi. Pastayı doğruca dolaba kaldırdık.

Ertesi gün katlar üst üste konulup çiçekleri ve arıları yerleştirdim. Kurdelasını koydum ve hasarları da epeyce onardım. İlk defa iki katlı pasta deneyimim de kısmen aksilikler sonunda başarı ile sonuçlandı.

Pastanın pandispanyası iki renkti, kakaolu ve zerdeçallı. Zerdeçalı sarı renk vermesi için kullandım. Kreması da iki renk oldu: Çikolatalı ve portakallı. Yine üzeri ganajla kaplandıktan sonra süslemeleri yapıldı. Konseptle birlikte cıvıl cıvıl oldu.

İşin içinde arılar olur da bal olmaz olur mu. Hediyelik minik ballar. Hepsini tek tek annesi ve Ece birlikte yapmışlar.

Börekler, yaprak sarmaları, kuru patlıcan dolması…

Pasta büyük olunca bir sürü yumurta akımız oldu, değerlendirmek için de beze haline geldiler.

Kurabiyeler de anneannenin ve Ece’nin ellerinden çıkma…

Kıbrıs tatlısı…

Meksika fasulyesi salatası…

Cake popslar, şekerlemeler…

Veee… Deniz’in babasından annesine en güzel hediye…

İkisine de en güzel hediye bu güzellik bence…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir