SUSAMLI HAVUÇ SALATASI

Belki hafta sonunda yemeğe misafiriniz olur diye düşündüm ve çok leziz bir salata tarifi vermek istedim. Böyle zamanlarda masanın üzerinin çeşit çeşit, rengarenk salatalarla dolu olması hoşuma gidiyor. Misafir geleceği zaman herkes ne yemeği yapacağını düşünürken ben hangi salataları yapacağımı düşünüyorum.
Bu sefer salatamızın içinde tavuk var. O yüzden de menünüzde farklı bir kırmızı et olması lazım. Biftek yapın mesela. Ortaya da böyle bir salta koyun. Bir de yoğurtsuz bir salata. Zaten mevsim yeşilliklerinden yapacağınız salata mutlaka olmalı. İşte masanın üzeri doldu bile. Haydi kolay gelsin o zaman.

MALZEMELER:
2 adet havuç
1 adet sarımsak
1 kase didiklenmiş tavuk göğsü
2 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mısır
2 yemek kaşığı susam
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
YAPALIM:

  • Hazırda haşlanmış tavuk göğsünüz varsa işiniz çok kolay, onları didikleyip bir kenarda bekletin. Benim buzluğumda çoğunlukla oluyor.
  • Havuçları rendeleyin ve incecik doğranmış sarımsakla birlikte çok az sıvı yağda kavurun. Nefis bir koku yayılacaktır etrafa.
  • Yakmadan havuçları pişirin. İçine tavuk göğüs etlerini atın.  Mısırı koyun. Biraz tuzla karabiber ekleyin.
  • Mayonez ve yoğurdu bir kasede karıştırın ve tavuklu karışımın içine ekleyip susamı da koyduktan sonra karıştırın. Burada kavrulmuş susam kullanmanız gerekiyor. Küncü dediğimiz kavrulmuş susamınız yoksa ayrı bir tavada susamı kavurduktan sonra ekleyin.
  • Artık servis zamanı. Salatanızı servis tabağına alın. Üzerine bira daha susam serpin ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Haydi afiyet olsun.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir