SÜRPRİZ TOP PASTA

Bu pastanın tarifinin çoğu bana ait. Tabii ki bir esinlenme oldu, instagramda Hatice Taşkın tarafından yapılmış bir pastayı tamamen kendime uyarladım. O soğuk günler için hazırlanmış bir pasta idi, benimki ise bildiğimiz kremalı pasta. Onun içinde yalnızca süt reçeli vardı. Ben de ilk denememde öyle yaptım ama “çok fazla tatlı” eleştirisini alınca ben de tatlılığı azaltmak için meyve ekledim. Onun Hindistan cevizli topları hazır çikolatalardı, bense topları kendim yaptım. Veee ortaya bu bembeyaz, çok lezzetli pasta çıktı. Dışından bakılınca içinde ne olduğu anlaşılmadığı için de ismini sürpriz pasta koydum. Yapımı da kolay. Önce topları yaptım, koydum dolaba. Bir odayı tmizleyip kremayı çırptım, koydum dolaba. İşim bitince de hepsini bir araya getiriverdim. Akşam çayının yanına hoş bir sürpriz oldu.

MALZEMELER:
1 kat pandispanya
2/3 su bardağı hindisan cevizi
100 gr  labne peyniri
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 paket krem şanti
300 gr krema
1 adet kivi
1 adet armut
1 çay bardağı fındık
2 yemek kaşığı süt reçeli
1 çay bardağı süt
YAPALIM:

  • Labne peyniri, pudra şekeri, oda ısısında yumuşamış tereyağı ve hindistan cevizini karıştırarak yoğurun. Bundan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Hatta biraz hindistan cevizini ayırıp topları bulayabilirsiniz. Sonra da soğuması için buzdolabına birkaç saatliğine kaldırın.
  • Krem şanti ile kremayı koyuşana kadar çırpın. Onu da buzdolabına kaldırın.
  • Fındıkları da bir süre fırında bekletip kızartırsanız daha lezzetli olacaktır. Kızarmış fındıkları irice dövün.
  • Sıra geldi pastayı yapmaya. Hazır pandispanyanın yalnızca bir katını kullanacağız. Pandispanyayı tabağa yerleştirip fırça yarımı ile sütle ıslatın. Kremadan ince bir tabaka halind sürün.
  • Hindistan cevizli topları dış kenara sıralayın. 
  • Süt reçelinden bir top yapıp fındığın bir kısmına bulayın. Bunu pastanın ortasına koyun.
  • Dilediğiniz meyveleri küçük küçük doğradıktan sonra ortaya yuvarlak bir yükselti yapacak şekilde yerleştirin.
  • Kremayı kalan boşluklara ve meyvelerin üzerine sürerek yarım dünya şekli verin. Üzerine artan fındıkları serpiştirip buzdolabına koyun. Birkaç saat sonra servise hazırdır. Dilimlediğiniz zaman ortada meyveli karışım, tam ortada fındıklı süt reçeli görünecek, dilimin sonuna gelindiğinde hindistan cevizi ile karşılaşacaksınız. Aradaki hafif kreması ile çok güzel bir lezzeti yakalayacaksınız.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir