PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER DOLMASI

Bu güzel dolmaları Özlem’in gününde yemiştik ve ilk fırsatta denemek istiyordum, denedim de. Ankara’da iken annemlerde yapmıştım. Bir iki ufak değişiklikle geçen akşam balık sofrasında salata olarak yaptım. Yazın biberler çoğalınca daha çok yaparız, çünkü hem kolay, hem de gözlere hitap eden bir şekli var. Salata severler için az kalorili bir değişiklik.

MALZEMELER:
5 adet kırmızı biber
100 gr beyaz peynir
Maydanoz
Dereotu
Sıvı yağ
Karabiber
10 adet yeşil soğan
YAPALIM:

  • Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp haşlayın. Taze soğanın yeşil kısımlarını da haşlama suyuna koyun ki yumuşasın. Biberlerin büyüklüğüne göre rulo yapılabilecek şekilde ortadan enine ya da uzunlamasına kesin.
  • Beyaz peyniri çatalla ezin. İnce doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyin.
  • Biraz karabiber ekin. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin ve karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri de katabilirsiniz.
  • Biberlerin uç kısmına peynirli içten koyup rulo şeklinde sarın. Yumuşamış yeşil soğanlarla bağlayın. Soğanın fazla kısımlarını kesin.
  • Aynı işlemi tüm biberler bitene kadar yapın ve biberleri servis tabağına alın. 1 sat kadar buzdolabında bekletirseniz dolmalarınız çok daha güzel olacaktır. Misafir sayınız çok ise malzeme miktarını arttırarak sayıyı çoğaltabilirsiniz. Yaklaşık bir biberden iki adet dolmanız olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir