KESTANE TABANLI İRMİKLİ TATLI

İrmikle ne kadar çok çeşitli tatlı yapmışım. Her şeyle yakışıyor. İlk defa kestane şekeri kullandım ve bu da gayet güzel odu. Bu kestaneli tabanı başka tariflerde de kullanabilirsiniz. Ben de bambaşka bir yerden esinlendim zaten. Bisküvi ve kestane birlikteliği çok güzel oluyormuş. Ne yazık ki kestane mevsiminin sonuna geliyoruz. Hazır kestane şekeri bulursanız o da olur.

MALZEMELER:
1 kg süt
8 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
50 gr. margarin
1 adet limon kabuğu rendesi
TABANI:
1 paket petit beurre bisküvi
100 gr kestane şekeri
50 gr tereyağı
YAPALIM:

  • Bisküvileri blendrda toz haline getirelim. Kestane şekerini de aynı şekilde blendrda parçalayalım. Eritilmiş tereyağı ile birlikte hepsini karıştıralım.
  • İrmik, şeker ve sütü tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp 2-3 dakika daha kaynatalım. Sonra ocaktan alıp içine margarin ve limon kabuğu rendesini katalım.
  • Bu aşamadan sonra iki şekilde kalıba dökebilirsiniz. Eğer benim gibi tek porsiyonluk kalıplarınız varsa onlara, yada büyük kare borcama tek parça olarak. Önce tabandaki bisküvili karışımı koyup üzerini düzeltin. Sonra da fazla bekletmeden sütlü irmik tatlısını dökün. 
  • 3-4 saat sonra kalıptan çıkarmaya veya kesip dilimlemeye hazır olacaktır. Servis yaparken kestane şekeri veya fındık ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir