BULGURLU KÖFTE

Bu yemeği mi dersiniz, salatayı mı dersiniz ilk olarak yine instagramda görmüştüm. Sevgili Maide’nin tariflerinden. Farklı şekillerde yapmış. Ben de biraz inceleyince içli köfteye benzettim ve tarifi biraz geliştirerek üzerindeki kıymalı sosa ceviz kattım. yerken gözlerinizi kapatın ve aynen içli köfte yemiş gibi olun. 

Bu tarifin fotoğraflarını görünce yine yeniden iyi bir fotoğraf makinesi almaya ve bu çekim işini öğrenmeye karar verdim.
MALZEMELER:
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı irmik
3 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
YAPALIM:

  • Bulgurun üzerine 1 su bardağı sıcak su koyup üzerini örterek demlenmesini sağlayın.
  • Şişen bulgurun içine irmik, 1 adet yumurta, biber salçası ( tercihen acı), tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. Elinizle yoğurun. 
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp, hamburger köftesi gibi yassılaştırın. Servis zamanına kadar ağzı kapalı bir kapta köfteler halinde bekleyebilir.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin. Kıymayı ekleyin. Kıymalar da kavrulunca salçayı koyun. Kavurmaya devam edin.
  • Maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak da dövülmüş cevizi koyup ocaktan alın. Üzerinin harcını da yine ağzı kapalı bir kapta bu şekilde bekletebilirsiniz. Servis yapacağınız zaman tavada biraz ısıtmanız yeterli olacaktır.
  • Yoğurtla dövülmüş sarımsağı karıştırın.
  • Servise yakın kalan 2 yumurtayı çırpın. Bulgurlu köfteleri yumurtaya bulayıp kızartın. Servis tabağına alıp üzerine kıymalı harçtan koyun. Sarımsaklı yoğurttan da birer tatlı kaşığı kadar koyup servis edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir