2015 İN İLK GÜNÜ

Ferhan bu gün için çok sıkılmış görünüyordu. İş yükü ağır olması sebebiyle yeterince hazırlanamadığını düşünüyordu. Fakat biz onunla aynı fikirde olmadık. Harcanan emek yeterdi bizler için. Soframız Ferhan’ın dağ evi havasındaki salonunda, yöresel bir masa örtüsünün üzerine özenle yerleştirilmişti. Yine içtiğimiz çayın hesabını yapmadan ard arda içtik.

10 yıldır devam eden bir dostluk bizimkisi. İnsan dostlarıyla bir arada olunca mutlu oluyor. Hele sıkıntılı zamanlarında en çok da sevenlerini arıyor. Ben karşılıksız dostluklardan yanayım. Dostluğu sınırlarla çizmem. Yapılan iyiliklerde, gönül almalarda, arayıp sormalarda hesapsızımdır. Gelene giderim, aramasa da ararım. Ama tabii bir yere kadar, her duyguda tek taraflı olmadan. Yapılanları takdir eder, yapılmayanları boş veririm. İkisini eşitlemeye kalkıştınız mı işin içinden çıkamaz ve mutsuz olursunuz bence. Biraz da karşınızdakine güvenle alakalı sanırım bu. Duygularından, dostunuzdan eminseniz her davranışını sorgulamazsınız. Hayat o kadar hızlı ve yoğun bir şekilde akıyor ki yetişmek için bazen çok yoruluyoruz. Yapılan yanlışları veya yapılmayan eksiklikleri bazen de buna yormak lazım.

Biraz fazla mı felsefe yaptık. Biraz da yemekten içmekten söz edelim. Tatlı yiyelim ve tatlı konuşalım.

Bu çok farklı bir tatlıydı. Adını bilmiyorum, hafiften bir tatlı diyelim. Pandispanya arsında bol fındıklı krema, üzeri de krema ile kaplanmış. Ama pandispanyası çok hafif, fındık da çok güzel bir lezzet yaratmış.

Üzerinde gördüğünüz şey incecik kıyılmış soğan, altında güzel bir barbunya pilaki var. Biraz yemek havasında.

Peynirli midye börek. Bunun tatlı versiyonunu ben yapmıştım. Katlamasına oradan bakabilirsiniz. Ne zamandır da börek olarak denemek istiyordum. Güzel bir görüntü oluyor.

Salatanın baş rolü pancar turşusu.  İçinde pancardan başka haşlanmış patate, yeşillikler, kornişon turşu da var. Sos olarak da nar ekşisi de eklenmiş.

Yufkadan yapılmış kıymalı börek. Bu da dikdörtgen katlanmış.
Buradaki peynir ve domatesin sebebi de şu nefis mayalı poğaça. O kadar kıvamında ki. Puf puf olmuş, maya haricinde soda eklenmiş olması da ilginç. Bunu da denemem lazım. İyi mayalanmış, güzel yoğurulmuş. Öyle ki poğaça seven arkadaşlar ikişer üçer yediler.

Tatlı sayısı bu sefer biraz az, ama olsun. Bu tatlı kurabiyeler de harika.

Bugünün özeti: Dostlarınızın kıymetini bilin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir