YULAF KITIRLI ÇİKOLATALI KUP

Çok tatlı bir tatlı tarifi var bugün. O yumurta akları ile yapılmış hafif mousse’lar gibi hafif bir tatlı değil, biraz daha çikolatalı, biraz daha kremalı. Yulaf ezmeli kıtırlar da değişik bir tat veriyor. Tatlı sevmeyenler hiç hoşlanmayacaklardır, baştan söyleyeyim. Dedim ya çook tatlı. Hele diyette olanların hiç hoşuna gitmeyecektir, çünkü çook kalorili.  Benden söylemesi, bütün bunları göze alıyorsanız yapın ve tatlı krizinizi giderin.
 
 

MALZEMELER:
160 gr bitter çikolata
1 kutu krema
50 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
YULAF KITIRLARI:
100 gr un
50 gr yulaf ezmesi
70 gr toz şeker
70 gr tereyağı
YAPALIM:

  • Yulaflı kıtırları yapmak için bir kabın içine oda ısısında yumuşamış margarin, toz şeker, un ve yulaf ezmesi konur. Yoğurularak bir araya getirilir. Aynen bir crumble gibi küçük parçacıklar halinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye gelişigüzel dökülerek 160 derecede pişirilir. Çok çabuk kızracağı için dikkatli olunmalıdır. Pişen kıtırlar soğuduktan sonra ufalanarak kullanılır. 
 

  • Çikolata ve tere yağını Ben mari usulü eritin. Yani kaynayan su dolu bir kabın içine suya değmeyecek şekilde başka bir kap oturtup içine parçalanmış çikolata ve tere yağını koyun ve spatula ile karıştırarak eritin.
  • Eriyen karışımı bir kenara alın ve oda ısısına gelince yumurta sarısını ekleyip çırpın.
  • Başka bir kapta kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın. Koyulaşmadan kastımız, kabı eğdiğiniz zaman kremanın akmamasıdır. Ne kadar çırpsanız da bu kıvamı almıyorsa 1-2 yemek kaşığı kadar toz krem şanti ekleyebilirsiniz. Hemen kıvam alacaktır.
  • Kremanın içine erimiş karışımı ekleyip kremayı söndürmeden katlayarak karıştırın. Artık mousse kaplara konmaya hazırdır.

  • Kapların en altına yulaflı kıtırlar ufalanarak konur, üzerine mousse malzemesi dökülür. Yine üzeri kıtırlarla süslenerek buzdolabına kaldırılır. 4-5 saat sonra servise hazırdır.
  • Çok fazla tatlı sevmiyorsanız üzerine kıtırlar yerine vanilyalı dondurma konularak da servis edilebilir. Krema ve çikolata tatlıyı biraz ağırlaştırdığı için üzerine muz, kivi gibi meyvelerle süsleyerek de sunabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir