TRUFFLE PASTA

Çok özel bir pasta sayılır, 70 yıllık bir pasta. Hem de hem anneme hem de babama. Ne hoş bir tesadüftür ki ikisinin de doğum günleri tamamen aynı. Bizim için de büyük birr kolaylık, aynı günde iki doğum gününü birden kutluyoruz. Uzun bir zamandan beri ilk defa onların doğum günlerinde Ankara’da olma fırsatı ele geçirdim.Ben de elim boş gitmeyeyim dedim ve özenerek bir pasta yaptım.

Bu sefer farklı bir şey olsun istedim. O yüzden de şeker hamuru kullanmadım. Yola çıkmadan önce fotoğrafını çekmiştim ama dilimledikten sonra da çekme imkanım oldu. Üzerindeki truffle’ları da küçükler pek beğendi. Tüm kardeşler ve torunlar hep bir arada kutladık. Allahım hiç birimizi birbirimizden ayırmasın. Hepimizin mutluluğu daim olsun. Bizim de 70’li yaşlarımızı kutlayanlar olur inşallah. 

MALZEMELER:
PANDİSPANYA
200 gr tereyağı
200 gr toz şeker
4 yumurta
175 gr un
1 yemek kaşığı kakao
KREMA:
3 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
400 ml süt
1 adet vanilya çubuğu
100 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:
4- 5 dilim kakaolu kek
80 gr bitter çikolata
Karamel sos
YAPALIM:

  • Önce kremasını yapalım ki bir taraftan soğusun.
  • Tencereye sütten bir fincan ayrılarak vanilya ve toz şekerin yarısı konularak kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
  • Kalan şekerle yumurta sarıları çırpılır. Bu karışıma 3 tepeleme yemek kaşığı un katılarak çırpılmaya devam edilir. Kalan süt konularak kıvamı biraz açılır.
  • Yumurta sarılarının içine kaynamış sütten azar azar konularak biraz alıştırılır. Sonra yumurta sarıları karışımı yavaşça sütün içine koyularak karıştırılır.
  • Tencere yeniden ocağa konularak kaynatılır ve koyulaştırılır. Bir tepsi yıkanıp suyu süzülür, çabuk soğuması için krema tepsiye dökülüp yayılır ve üzeri streç filme kapatılıp kabuk bağlaması engellenir. Ilındıktan sonra buzdolabına konur.
  • Pandispanya yapımı için oda ısısında iyice yumuşamış olan tereyağı robotta çırpılmaya başlanır. Buna toz şeker ilave edilir.
  • Tereyağı ile toz şeker iyice karıştıktan sonra yumurtalar teker teker eklenir. Her yumurta eklendikten sonra çırpılarak hamura yedirilir, sonra diğer yumurta kırılır.
  • En son olarak un ve elenmiş kakao konur. Tamamen karışınca ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
  • Üzerindeki truffle için kekler rondoda ince kıyılır. İçine erimiş çikolata katılır. Elle ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır. kıyılmış fındık ile kaplanır. Daha sonra pastayı süslemek için kenara alınır. 
  • Pastayı yapmak için pandispanyaya krema sürmeden önce oda ısısında yumuşamış olan tereyağı ile pudra şekeri çırpılır ve buna buzdolabında soğumuş olan krema katılarak pürüzsüz olana kadar çırpılmaya devam edilir. Böylece ara kreması hazırdır.
  • Soğumuş olan pandispanya 3 kata kesilir. Ara kreması sürülerek üst üste konur. Ben aralara da portakal kabuğu şekerlemeleri serpiştirdim.  Kenarları kaplanır. Üzeri düzgün olması için ganajla kaplanır.  Kenarlarına iri kıyılmış fındık kaplanabilir. Truffle’lar üzerine yerleştirilir. Karamel sos ile süsleme tamamlanır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir