DOMATES SOSLU MAKARNA

Bugün tarif vermekte geç kaldım. O yüzden de fazla malzeme gerektirmeyen ve kolay bir makarna tarifi ile kendimi affettireyim dedim. Akşama yapmanız için özel bir hazırlık gerektirmiyor. Ama emin olun ki makarnanıza çok farklı bir lezzet katacak. Domates sosu deyip de geçmeyin, onun da çeşitleri var. Biraz bolognez sosu andıran bir tarif. Denemesi kolay. Spagettiye de çok yakışıyor. Bu makarna da spagettiye hiç benzemiyor demeyin, hazır bir makarna ama “bol yumurtalı” diye reklamı olduğu için aldım. Evdekileri bugün şaşırtın, “zamanım yoktu, makarna yapıverdim” deyin ama sosu ile turnayı gözünden vurun.

MALZEMELER:
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Maydanoz
Kekik
Fesleğen
Tuz
Karabiber
YAPALIM:

  • Makarnayı haşlayın. Suyunu bir kabın içine süzün ama dökmeyin. Tereyağını eritip biraz da sıvı yağı karıştırıp makarnayı yağlayın.
  • Sıvı yağı kızdırın. İçine rendelenmiş domatesleri ekleyin. Salçayı ilave edin. Varsa domates sosu da koyabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi yazdan domatesleri konserve yaptı iseniz suyu ile birlikte blendrdan geçirip bunu da kullanabilirsiniz.  
  • Sarımsağı incecik kıyıp domateslere ekleyin. 
  • Taze fesleğen yapraklarını ve maydanozu doğrayıp ekleyin. Kekik, kimyon, tuz ve karabiber koyun.
  • Makarnanın haşlama suyundan ayırdığınız sudan 2-3 yemek kaşığı ekleyin. Tereyağını ekleyin. Biraz koyulaşınca makarnanın üzerine dökerek servis edin.

2 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir