BEZELİ NESCAFELİ PASTA

Yine pastalı bir gün. Yine tadına bakamayacağım. Çünkü bu da küçük kızımın okuluna gidecek. Sınıftaki arkadaşlarının ocak ayı doğum gününü kutlamak için yapıldı. O yaştaki çocuklar çikoalatayı fındık ezmesini severler diye içine fındık kreması ve nescafe, biraz da kakao koydum. Değişiklik olsun diye de bezelerle süsledim. Hem de evdekilere de beze yapmış oldum. Yoksa bütün gece evde pasta kokusunu duyup, tadına bile bakamadan paketleyip gönderince kızıyorlar. Gerçi ertesi gün de onlara çikolatalı kup yaptım. Onun tarifini de daha sonra vereceğim. Gelelim pastaya:

MALZEMELER:
4 adet yumurta
4 fincan toz şeker
3 fincan un + 2 yemek kaşığı kakao
1 fincan nişasta
1/2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı kaynar su
1 yemek kaşığı nescafe
YAPALIM:

  • Pandispanya yapımı için un ve kabartma tozu elenir.
  • Yumurta akları 2 fincan toz şekerle tıraş köpüğü gibi oluncaya kadar çırpılır. (Türk Kahvesi fincanı ) 
  • Kalan şekerle yumurta sarıları ve vanilya çırpılır. 
  • Kaynamış su içinde nescafe eritilir, yumurta sarılarının içine erimiş tereyağı ile birlikte konularak çırpılır.
  • Bu karışıma önce biraz aklardan konup karıştırılır, sonra bu sarıların hepsi akların içine konur ve aşağıdan yukarı doğru akları söndürmeden, katlayarak karıştırılır. 
  • Un ve kakao da eklenerek aynı şekilde katlayarak karıştırılır.
  • Kalıba dökülüp 160 derece fırında 30-40 dakika pişirilir. İyice soğuduktan sonra, hatta bir gece buzdolabında bekletilip ertesi gün 3 parçaya kesilir. 

FINDIK EZMELİ KREMA MALZEMELERİ:
4 yumurta sarısı
500 ml süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr. margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı dolusu kakalolu fındık ezmesi
YAPALIM:

  • Tencereye sütten bir fincan ayrılarak vanilya ve toz şekerin yarısı konularak kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
  • Kalan şekerle yumurta sarıları çırpılır. Bu karışıma 4 tepeleme yemek kaşığı un katılarak çırpılmaya devam edilir. Kalan süt konularak kıvamı biraz açılır.
  • Yumurta sarılarının içine kaynamış sütten azar azar konularak biraz alıştırılır. Sonra yumurta sarıları karışımı yavaşça sütün içine katılırken karıştırılır.
  • Tencere yeniden ocağa konularak kaynatılır ve koyulaştırılır. Bir tepsi yıkanıp suyu süzülür, çabuk soğuması için tepsiye dökülüp yayılır ve üzeri streç filme kapatılıp kabuk bağlaması engellenir. Ilındıktan sonra buzdolabına konur.
  • Pandispanyaya sürmeden önce oda ısısında yumuşamış olan margarin ile pudra şekeri ve fındık ezmesi çırpılır ve buna buzdolabında soğumuş olan krema katılarak pürüzsüz olana kadar çırpılmaya devam edilir. Böylece ara kreması hazırdır.
Pandispanyanın ara katları fırça yardımı ile sütle ıslatılır ve her kata krema sürülür. Son kat da konulduktan sonra kenarları ve üzeri de krema ile kaplanır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzeri süslenir. Ara kremasından artan yumurta aklarını beze yaparak değerlendirmiştim. Bir grup bezeyi de küçük olarak yapıp pastanın üzerini süslemekte kullandım. Kenarlarına da fındık parçaları koydum. Ortasına da çikolatadan süs yaptım. 

2 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir