YEŞİL MERCİMEKLİ PATATESLİ SALATA

   Dolabı bir açtım, geçen gün patatesli börek için haşladığım patatesler var. Mercimek çorbası yaparım diye de mercimeği ıslatmışım. Bence ikisi bir araya gelebilir dedim. Ama içine de biraz sirkeli birşeyler katmak lazım. Eşim salataya sirke konulmasından hiç hoşlanmaz, o zaman turşuyu ekleyelim bari. Biraz da buna yeşillik lazım, hele ki taze soğan zaten patatesin ayrılmazı bence. Onları da ekledim. Çok tekdüze bir renk oldu. Herşey tat değil, görünüm de önemli. Bunların arasına canlı bir renk katmak lazım, kırmızı olur ama domates olmaz. Derken sarı, mısırlar aklıma geldi. Onları da serpiştirdim. Soslarını da dökünce harika bir salata çıktı ortaya. Aslında sadece bu salata ile öğle yemeğini ekmeksiz olarak geçiştirebilirsiniz. Benden fikir, denemesi size kalmış.

MALZEMELER:
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış mısır
5-6 adet kornişon turşu
Maydanoz
Dereotu
Taze soğan
Limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
YAPALIM:

  • Mercimek ve patatesler haşlanır.
  • Haşlanan patatesler rendelenir. Kuru soğan yemeklik doğranır, 4-5 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirilir. Pembeleşen soğanlara rendelenmiş patatesler ilave edilir ve kavrulur. 2-3 dakika sonra ocaktan alınır.
  • İçine süzülmüş mercimekler, ısır, ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan konur. Turşular küçük küçük doğranıp ilave edilir.
  • Son olarak tuz, limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir ve karıştırılıp servis tabağına alınır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir