SUSAMLI YUMURTA DİLİMİ

   Hafta sonu biraz daha fazla işim olduğu için tariflerimin  başına oturmam geç oluyor. Yine de gün bitmeden hafta sonu kahvaltısına özel kolay bir sunum vermek istedim. Özellikle pazar kahvaltıları biraz daha uzun sürdüğü ve kahvaltıya geç oturulduğu için değişik ve doyurucu bir kahvaltı iyi oluyor. Çeşit çok olunca tam bir brunch haline geliyor ve öğlen yemeği yerine de geçiyor.

   Yumurta dilimi tarifini duymuşsunuzdur sanırım. Ekmeği yumurtaya bulayıp kızartmak. Burada işe biraz daha görsellik ve tat katıyoruz. Hepinize ailenizle birlikte mutlu hafta sonları dilerim…

MALZEMELER:
10 adet tost ekmeği
Kaşar peyniri
Susam
2 adet yumurta
Sıvı yağ
YAPALIM:

  • Ekmekleri ve kaşar peynirlerini kurabiye kalıbı ile ya da bardağın ağzı ile kesin. Bardağın ağzı ile kesmekte biraz zorlanabilirsiniz. O yüzden kalıbınız yoksa ortadan verev olarak ikiye keserek iki üçgen de elde edebilirsiniz.
  • İki dilimin arasına kaşarları koyarak hazırlayın.
  • Yumurtaları bir kabın içinde çırpın. Susamları da bir başka tabakta hazırlayın.
  • Ekmeklerin her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın. Sonra da kenarlarını susama batırın.
  • Tavada kızdırdığınız yağın içinde her iki tarafını kızartın ve yağını alması için bir kağıt havlunun üzerine alın. Kızartma işlemi bittiğinde yağda kızarmış ekmeklerin içinde erimiş kaşarları ve kenarındaki susamları ile soğumadan çayınızla tadına bakın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir