ŞERBETLİ BROWNİ

   Daha iki gün oldu bu tatlıyı yapalı ama yoğun istek üzerine ayrıntıları ve püf noktaları ile yazmam gerekiyordu. Çünkü o kadar çok beğenildi ki belki bir tepsi daha yapsaydım bitecekti. Buna tatlı da denilebilir, kurabiye de. Tadını ancak şöyle anlatabilirim: Yoğun bir kakao tadı alıyorsunuz, biraz mahlepden, biraz da pudra şekeri ile yapılmasından sanırım, ağızda dağılıveriyor. Sanırım bu yoğun kakao tadından dolayı da browniye benziyor.

   Sanki un helvası imiş gibi bir his bırakıyor ağızda. Lezzeti de tereyağından olsa gerek harika. Bir kurabiyeyi bitirince bir tane daha yemek istiyorsunuz.
   Tarifi aylar öncesinde instagramda bulduğum chef lezize borçluyum. İyi ki de denemişim. Eminim siz de denedikten sonra aynı şeyleri hissedeceksiniz.

MALZEMELER:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme mahlep
3 yemek kaşığı kakao
2.5-3 su bardağı un
ŞERBETİ:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
1 fiske tuz
YAPALIM:

  • Önce şerbeti yapıp soğumaya bırakalım. Şeker ile su tencereye konur, tuz ve limon suyu ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca birkaç dakika kadar daha ocağın altı kısılarak kaynatılır ve daha sonra soğumaya bırakılır.
  • Kurabiye için oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı, sıvı yağ ve yumurta bir kabın içinde karıştırılır.
  • Pudra şekeri ve mahlep konur.
  • Kakao, kabartma tozu ve vanilya topaklanmaması için elenerek ilave edilir. Yavaş yavaş un konularak yoğurulur. Yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamur üzeri streçle kapatılarak buzdolabında bekletilir. En az 1 saat sonra şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. İstenirse sabahtan buzdolabına konularak akşam, hatta bir gün sonra bile şekil verilebilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika, üzeri çatlayana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyeler 5 dakika ılınması için bekletildikten sonra soğumuş şerbete batırılır. Tersi çevrilerek her tarafının şerbetlenmesi sağlanır ve servis tabağına alınır. Ne çok kuru ne de şerbetli tatlılar kadar ağdalı olmamalıdır.
  • Birkaç saat sonra çayın yanında, ağızda hemen dağılan nefis tadıyla yenmeye hazırdır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir