KAKAOLU MUZLU PASTA

    Şükürler olsun. Bugün de hayata gözlerimizi sağlıklı bir şekilde açtık. Bir aydır yaşadıklarımızdan aldığımız en büyük ders bu oldu sanırım: Bu günümüze şükretmek. Şükretmek için o kadar çok sebebimiz var ki. Keşke başımıza kötü bir şeyler gelmeden önce de farkına varabilsek hayatın.
    Bir ayın sonunda hayatımız artık yavaş yavaş normal düzenine dönmeye başladı. Ben de artık her pazartesi olduğu gibi fırsatını bulduğum ilk zamanda hemen tarif vermeye başlıyorum. Bu hafta kolay bir tarifle başlıyoruz. Hemen sonraki gün büyük istek alan, süpriz bir tarifle geleceğim. Bu arada yemeklerimiz de diyet tariflerimiz de ağırlıklı olacak. Evde ne pişiyorsa tariflerimiz o yönde oluyor.  Anlaşıldığı üzere ailecek diyetteyiz. Kırmızı eti çok azalttık. Sebze yemeklerinin her çeşidini pişireceğiz. Haftamız iyi başlasın, sağlıkla devam etsin inşallah.

MALZEMELER:
1 adet hazır pandispanya
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yumurta
YAPALIM:

  • Un, nişasta, toz şeker ve yumurta çırpılır. 
  • Topaklanmamasına dikkat edilerek yavaş yavaş süt ilave edilir. 
  • Karıştırmaya devam edilerek pişirilir. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha beklenip ocaktan alınır.
  • İçine 50 gr margarin ilave edilir.
  • Hazır pandispanya katları fırça yardımı ile sütle ıslatılır. Kremanın yarısı sürülür. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir.
  • Pandispanyanın diğer yarısı konulur ve biraz ıslatıldıktan sonra kremanın kalan yarısı ile üzeri ve yanları kaplanır. Üzeri muz dilimleri ile süslenir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir