BADEMLİ PASTA

   Hastaneden eve çıktıktan sonra geçmiş olsuna gelenlerimiz oldukça fazlaydı. Hal böyle olunca ikram için mutfaktan pek çıkamadım. Kendimizi iyi hissedince de değişik şeyler denedim. Bu pasta da onlardan biriydi. Çok da güzel oldu. Görüntüsü ile de oldukça dikkat çekici bir pasta. Burada soyulmuş badem bulamadığım için badem soymak biraz zamanımı aldı. Ama pastaya ya lezzeti bu bademler veriyor. File badem bulursanız işiniz çok kolay olacaktır.

MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
50 gr erimiş tereyağı
150 gr un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Üzeri İçin:
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı bal
1/2 çay bardağı toz şeker
100 gr badem
Ara Kreması
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yumurta
YAPALIM:

  • Öncelikli olarak kremayı yapıp soğumaya bırakalım. Bunun için tencereye yumurta, nişasta ve unu koyduktan sonra yavaş yavaş süt ilave ederek çırpıcı ile karıştıralım. Topaklanmamasına dikkat etmemiz gerekiyor.
  • Şekeri ekleyelim ve ocakta karıştırmaya devam ederek pişirelim. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alalım.
  • Bir çay tepsisini sudan geçirip suyunu süzdükten sonra kurulamadan bu kremayı üzerine döküp ince bir tabaka halinde yayalım. Üzerini de streç film ile kaplayıp bir kenarda soğumaya bırakalım.
  • Üzeri için önceden ıslatılmış bademleri soyup ince kıyalım. Ya da file badem kullanalım. İçine ermiş yağ, bal ve toz şekeri karıştıralım ve bunu da bir kenara koyalım.
  • Sıra geldi keki pişirmeye. Yumurta ile toz şekeri çırpalım.Önce erimiş yağı ekleyelim.
  • Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyerek kekin içine ilave edelim.
  • 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp üzerine daha önce yaptığımız bademli karışımı sürelim ve yeniden fırına verelim. 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra fırından çıkaralım.
  • Kek soğuyunca ikiye kesip daha önce soğumaya bıraktığımız kremayı arasına sürelim ve buzdolabına kaldıralım. 2-3 saat sonra pastamız servise hazırdır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir