SUSAMLI TAHİNLİ KURABİYE

    Yoğun geçen bir hafta sonunun ardından tariflerimize devam ediyoruz. Cumartesi küçük kızıma doğum günü yaptım. Yeni tarifler ortaya çıktı, tatlı bir yorgunluk oldu. Doğum gününün ayrıntılarını daha sonra vereceğim. Ama bu vesile ile denediğim ve ağızda hemen dağılan, tahinli olması itibarı ile de besin değeri yüksek bir kurabiye tarifim oldu.

    İnstagramda ilk gördüğümde hemen denemeye karar vermiştim. Kısmet bu güneymiş. Üstelik doğum günü temasına uygun olarak kurabiye üzerinde süslemeleri yapmaya da uygun oldu. Burada saf hali ile tarifi veriyorum. Doğum günü değişikliğini o günkü yazımda yazacağım.

MALZEMELER:
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı nişasta
2-2.5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı tahin
ARASI İÇİN:
4-5 yemek kaşığı tahin
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPALIM:

  • Oda ısısında yumuşamış olan margarin, pudra şekeri ve sıvı yağ karıştırma kabına alınır.
  • Yumurta eklenir. Sirke ve tahin konup biraz karıştırılır.
  • Nişasta konulduktan sonra yoğurmaya başlanır. Kabartma tozu ve un yavaş yavaş ilave edilerek kıvamı ayarlanır. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama gelene kadar un eklenir. Üzeri kapalı olarak bir kenarda yarım saat bekletilir.
  • Arasına sürmek için tahin ile pudra şekeri karıştırılarak koyu kıvamlı bir krema elde edilir.
  • Beklemiş olan hamur tezgaha alınarak merdane ile yarın cm kalınlığında açılır. Yaklaşık 3 cm çapında bir kalıpla yuvarlak şekilli olarak kesilir.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika pişirilir.
  • Soğuduktan sonra iki kurabiye tahinli krema sürülerek birbirine yapıştırılır. Krema kenarına da sürülür ve kavrulmuş susama batırılır ve servis tabağına alınır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir