ŞEFTALİ SOSLU SÜTLÜ TATLI

Canı çok tatlı isteyenler için alelacele, iş arasında sütlü bir tatlı yapayım dedim ve ortaya bu hafif tatlı çıktı. Üzerine daha yeni yaptığım şeftali konservesini kullandım. Daha tazecik, dalından yeni toplanmış şeftaliler gibiydi. Gayet de hafif olmuştu. Akşam yemekten sonra ağzımız tatlansın diyorsanız çok güzel bir seçenek. Şeftali bulamazsanız başka meyveler de kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:
1 kg süt
3 yeme kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
50 gr margarin
Vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket burçak bisküvi
1 çay bardağı fındık
ŞEFTALİ SOSU:
2 adet şeftali veya kompostosu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yeme kaşığı toz şeker
YAPALIM:

  • Bisküvi ile fındığı robotta incecik çekip hazırlayın, bir kenarda dursun.
  • Muhallebisi için yumurta, un, nişasta ve toz şekeri bir tencereye koyun. Un ve nişastayı tepeleme koyacaksınız.
  • Çırpma teli ile çırparken yavaş yavaş sütü ilave edin ve topaklanmasına engel olun. Tamamen karıştırdığınız zaman ocağa alıp karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 3-5 dakika kadar ocağın altını kısıp karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alıp margarin, vanilya ve limon kabuğu rendesi katın.
  • Yıkayıp kurulamadan ıslattığınız borcama bu muhallebinin yarısını dökün ve üzerini düzeltin. Daha sonra önceden hazırladığınız fındıklı bisküviyi tamamen üzerine dökün. Sonra da kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün. Dikkat edin ki bunlar birbirine karışmasın. Her biri ayrı bir katman halinde kalsın.
  • Muhallebiyi bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada şeftali sosunu yapın.
  • Şeftalinin bulunduğu bir zamanda iseniz kabuğu soyulmuş ve doğranmış şeftalileri 2 su bardağı suda biraz haşlayın. Konserveniz varsa haşlamaya gerek duymadan kullanabilirsiniz. O zaman da konservenin suyu 2 bardağa tamamlayın.
  • Haşlanmış şeftalilere toz şeker katın. Nişastayı da çok az bir suyun içinde ezip ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynayıp koyulaşınca ocaktan alın ve iyice soğumuş olan muhallebinin üzerine yavaş yavaş dökün.
  • Eğer muhallebiniz tam olarak soğumamışsa ya da şeftalileri hızla dökmeye kalkışırsanız muhallebinin üzeri çatlayacak ve şeftali ile karışacaktır.
  • Tatlımız hazır. Şimdi artık ılınması için bir süre dışarıda bekletmeniz ve daha sonra buzdolabına koymanız gerekiyor. İkram için ise en az 4-5 saat buzdolabında durması ve iyice donması lazım. Hatta akşamdan yaparsanız ertesi güne çok daha rahat servis edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir