SAKSI KEBABI

   Patlıcanların bitmesine az kaldı. Son demlerini yaşıyor. Ne yaparsak kardır. Yaz tazeliğinde patlıcanları kışın da yemek istiyorsanız benim gibi kızarttıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kızartmadan önce acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletmeyi unutmayın.
  Bu yapacağımız yemek biraz yağlı gibi gözüküyor olabilir. Ama ne yapabilirim ki. Patlıcan yağla buluşmadan lezzeti ortaya çıkmıyor. Patlıcan yemeklerini fırında kızartarak veya ızgarada pişirerek de denedim ama hiç bir zaman kızartma lezzeti gibi olmuyor.

MALZEMELER:
1 kg patlıcan
400 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1-3 adet yeşil biber
2 adet domates
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
YAPALIM:

  • İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yaklaşık 3-4 parmak genişliğinde kesin. Kullanacağınız patlıcanlar biraz şişko olsun. Çünkü daha sonra içini etle dolduracaksınız. Kesilen patlıcanların içini oyup tuzlu suda bekletin. İçini çıkarırken patlıcanları çok fazla inceltmeyin. Daha sonra kızartırken kuruyabilir.
  • Patlıcanlar suyun içinde beklerken biraz küçük doğranmış etleri tavada yağsız olarak, renkleri dönünceye kadar kavurun. Etler önce biraz sulanacak, sonra suyunu çekecektir.
  • Etler suyunu çekince tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanları ilave edin. 
  • Soğanlar pembeleşince biberleri, daha sonra da etleri ekleyin. En son küp doğranmış domatesin birini de koyun. Karabiber ve kimyon ekleyin. Sıcak su koyup pişirin.
  • Etler pişerken patlıcanları kızartın. 
  • Kızarmış patlıcanların içini pişen etlerle doldurun ve tencereye dizin. Üzerine kalan domatesi rendeleyip biraz yağda çevirdikten sonra ekleyin. Çok az da su koyup 15 dakika kadar kaynatın. Ya da üzeri kapalı olarak biraz fırında da pişirebilirsiniz.
  • Yemeğiniz servise hazır. Çoban salata ile birlikte sevdiklerinize yedirebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir