ISPANAK BEĞENDİLİ ET SOTE

   Dün nöbetçi olduğum için çok istesem de tarif ekleyemedim. Rahat ve güzel bir nöbet geçirdim. Bugün de geçen iftarda misafirlerime yaptığım değişik beğendinin tarifini vermek istedim. Bu yaz günü ıspanak fikri nereden geldi derseniz buzluğumda haşlanmış ıspanakları görünce aklıma geldi. Amacım artık onları tüketmek ve yenilere yer ayırmaktı. Aslında bu ıspanakları yeşil bir kek yapmayı düşünerek koymuştum ama bir türlü bu fikrimi gerçekleştiremedim. Kısmet bu güne imiş. İyi de oldu, farklı ve güzel bir lezzet çıktı ortaya. Bugün iftara değişik lezzetler arayanlar için vermek istedim. Buzlukta ıspanağınız yoksa üzülmeyin, artık büyük marketlerde her zaman, hatta doğranmış olarak bulmak mümkün. 

MALZEMELER:
1 kg kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
BEĞENDİ MALZEMESİ:
4 tepeleme yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı süt
Tuz
1 su bardağı haşlanmış ıspanak
Karabiber
YAPALIM:

  • Etleri tavaya koyup yağ ilave etmeden sulanıp suyunu çekene kadar kavurun. Ben bütün etlerimi haşlamadan önce bu aşamadan geçiriyorum.
  • Düdüklü tencerede sıvı yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ve ince doğradığınız biberleri kavurun. 
  • Tavada kavurduğunuz etleri ilave edin. Salçasını ve tuz hariç baharatları da koyduktan sonra sıcak su ilave edip pişirin.
  • Ispanakları yıkayp haşladıktan sonra blendrdan geçirin.
  • Beğendiyi yapmak için tencereye tereyağını alıp eritin. Unu koyup kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ilave edip ocağın altını kapatın.
  • Daha önce közleyip blendrdan geçirdiğiniz ıspanakları da koyup karıştırın.
  • Etleriniz de piştiyse servis için hazırsınız demektir. Servis tabağının içine ıspanaklı beğendiden 1-2 kaşık koyun, üzerine etinizden yerleştirin. Etin çok fazla sulu olamamasına dikkat edin. Bu şekilde sıcak olarak servis edin. Afiyetle… 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir