İKİ RENKLİ REVANİ

   Ramazanda şerbetli tatlı biraz ağır geliyor olabilir. Ama insanın canı çekiyor, arada bir yapılırsa da iyi oluyor. Ağırlığını azaltmak için yanında dondurma ile servis ediyorum. Biraz serinlik, biraz tatlı pek güzel oluyor.

   Bugün iftarda ne yapalım? Bence yine biraz sebze yemenin zamanıdır. Her gün et de olmaz ki. Biber dolması olabilir. Çok mu sıcak, serinlemek mi istiyorsunuz, çorbanız da soğuk ayran aşı çorbası olsun. Bunlarla doymam diye düşünüyorsanız makarna da yapıverin, hem de domates soslu. İftardan birkaç saat sonra da yanında dondurma ile servis edilmiş iki renkli revani yersiniz. Bugün sahur için de önerim olacak patatesli karışık omlet. Daha ne olsun, size sadece yapmak kalıyor.
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
Kakao
Hindistan cevizi
ŞERBET:
3.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
Limon suyu
YAPALIM:

  • Şeker ile su kaynatılır, kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp 6-7 dakika daha kaynamaya bırakılır. Daha sonra ocaktan alınıp birkaç damla limon suyu konur.
  • Yumurta ile şeker çırpılır.
  • Sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Bir miktar daha çırpılır.
  • İrmik, un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılıp eklenir. Limon kabuğu rendesi konularak spatula ile karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye dökülür. Ben bunun için büyük dikdörtgen borcamı kullandım. Çünkü daha sonra kalıpla kesileceği için çok kabarık bir revani olmasına gerek kalmıyor. Daha sonra 170 derece fırında pişirin. 
  • Fırından çıktıktan sonra 5 dakika beklenir ve soğumuş olan şerbet üzerine kaşık kaşık dökülür. Birden tencereden doğru dökmeye kalkışırsanız revanide delikler açılmasına sebep olacaksınız. O yüzden üşenmeden yavaş yavaş dökün ve şerbeti çekmesi için bir kenara bırakın.
  • Tarifi aldığım yerde şerbeti çektikten sonra kesme işlemi yapılabileceği yazıyordu ve benim de fazla zamanım olmadığı için 3-4 saat sonra kalıpla kestim. Ama çok dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü parçalanabiliyor. Oysa kalan 2 parçayı ertesi gün tepsiden almam daha kolay olmuştu. O yüzden tavsiyem akşam yapmanız, ertesi gün kesmeniz şeklinde olacaktır.
  • Kalıplarla veya bardağın ağzı ile yuvarlaklar kesin. Benim kalıplarımla 12-13 tane yuvarlak çıktı. Kalan parçaları bir kaseye aktarın. İçine her yuvarlak için 1 tatlı kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi koyarak karıştırın. 
  • Kalıbınızın içine kakaolu karışımdan 2 yemek kaşığı kadar koyup kaşıkla bastırarak düzeltin. Üzerine kestiğiniz yuvarlaklardan bir tane koyun. Aynı işlemi bütün yuvarlaklar bitinceye kadar devam edin.
  • Servis edeceğiniz zaman kalıbı ters çevirip çıkarın, üzerini ceviz, fındık yada antep fıstığı ile dilerseniz vanilyalı dondurma ile süsleyin. İşte görünümü güzel, tadı nefis revaniniz hazır….

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir