TAVUKLU MANTARLI SALATA

    Ramazan gelmeden yeni denediğim ve çok beğendiğim bir salatanın daha tarifini vermek istedim. Ramazan sofrasını salatalarla donatmak iyi oluyor. Hem ağırlık vermeden yeniyor. Hem de diğer yemeklerin hazmını kolaylaştırıyor. Dilerseniz gün menünüzün içine de katabilirsiniz bu salatayı. 
    Benim soframı hızlı hazırlamam gerektiği için mikrodalga fırından yardım aldım. Önce derin dondurucudan çıkardığım göğüs etlerini kısa sürede çözdürdüm. Bu arada ben de mantarları yıkadım. Daha sonra da mikrodalga pişirme poşetinin içine koyarak 5 dakika kadar pişirdim. Aynı işlemi mantarlar için de uyguladım. Onlara da poşette ön pişirme yaptım. Sonra mı, gerisi tarifte:
MALZEMELER:
1 adet tavuk göğsü
400 gr mantar
7-8 adet kornişon turşu
4-5 adet taze soğan
Maydanoz
Dereotu
Nane
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ
Kırmızı biber
YAPALIM:

  • Tavuk göğsünü haşlayıp küçük küçük didikleyin. Ya da dediğim gibi mikrodalga pişirme poşetlerinde kısa sürede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve temizleyip doğradığınız mantarları soteleyin. Benim acelem olduğu için mantarları da mikrodalgada ön pişirme yapıp sonra doğradım ve yağda biraz çevirmem yeterli oldu.
  • Mantarlar pişince tavukları ekleyin. 2 dakika da tavuklarla beraber soteleyip kenarda soğumaya bırakın.
  • Kornişonları ve yeşillikleri doğrayın. Hepsini sotelediğiniz mantar ve tavuklarla karıştırın. Tuz ekleyin.
  • Sarımsakları rendeleyip yoğurtla karıştırın. Yoğurdunuzun biraz daha koyu kıvamlı olması için içine süzme yoğurt da ekleyebilirsiniz. Böylece çok akıcı bir kıvamı olmaz. Mayonezi de ekleyip karıştırın.
  • Yoğurtlu mayonezi de diğerlerinin içine katıp iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
  • Üzerine tereyağını kızdırıp pul biber ekledikten sonra bunu gezdirin. İşte salatanız hazır.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir