SÜT ŞERBETLİ TATLI

Daha önceden yapmış ama fotoğraflama fırsatım olmamıştı. Bu sefer yaptığım hem daha güzel görünümlü oldu, hem de biraz miktarlarda oynayıp gerçek tarifi bulmuş oldum. Ama maalesef bu defa da tatlıyı iki kerede yaptım. Burada tamamen benim hatam oldu. 4 yemek kaşığı şekeri az bulup kendi kendime şeker miktarını artırdım ama diğer miktarlara dokunmayınca garip, lastik kıvamlı bir kek oldu. Hem de tam çok güzel kabarmış derken sönerek beni hayal kırıklığına uğrattı. O zaman sorunun şekerde olmadığını anladım. Çok fazla çırpmadan keki yaptım. Geçen sefer yaptığımda dilimlerin altında sütler birikmişti. O yüzden süt miktarını biraz azalttım ve bence bu sefer doğruyu buldum. Sütle yapılan şerbet irmikli bu keki çok lezzetlendiriyor. Üzerindeki krem şanti de olayı bitiriyor. Fazla uğraşmadan, bu son miktarlarla yapın, hafif bir tatlınız olacak.

MALZEMELER:
4 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı irmik
1 vanilya
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
ŞERBET:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
YAPALIM:

  • Toz şekerle yumurta 30 saniye kadar çırpılır.
  • Kabartma tozu ve vanilya unu içinde elenerek eklenir. İrmik de konularak spatula ile karıştırılır.
  • Limon suyu konularak karıştırıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dökülerek 180 derece fırında pişirilir.
  • Tatlının keki fırına konulduktan sonra şerbeti yapılır. Şerbet için 1 bardak süt ısıtılır ve içinde 1 bardak şeker eritilir. Şeker iyice eridikten sonra ocaktan alınır ve 2 su bardağı soğuk süt karıştırılır. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
  • Bu arada 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
  • tatlının keki pişince soğuk sütlü şerbet azar azar üzerine dökülür. Şerbetin tamamı kekin üzerine döküldükten sonra şerbeti çekmesi için bırakılır.
  • 1 saat kadar sonra kek şerbeti tamamen içecektir. Bu aşamada önceden çırpılmış krem şanti ile üzeri kaplanır. İstenirse Hindistan cevizi ve cevizle süslenir ve buzdolabına kaldırılır. Tatlı bir gün sonra servis edilirse çok daha güzel olacaktır.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir