KAYISI REÇELİ

Ramazanın ikinci günündeyiz. Dün oldukça kolay geçen bir gündü. İnşallah aynı şekilde bütün bir Ramazan’ı da tamamlarız. İkinci gün için iftar önerilerim şöyle olacak:
Yayla çorbası
Köfteli bezelye yemeği
Cacık
Semizotu salatası
Yalancı tavuk göğsü
Bu sene soğuklardan kayısılardan oldukça etkilendi. Güzel kayısı, hele şekerpare bulmak çok zor. Ama tesadüfen manavda şekerpare bulunca hemen bir kilo alıp reçel yaptım. Geçen sene bütün reçellerimin tarifini verdiğimi sanıyordum ama kayısıyı unutmuşum. Hemen fotoğrafladım ve şimdi tarifi veriyorum.

MALZEMELER:
1 kg kayısı
4 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
YAPALIM:

  • Kayısıları yıkayıp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Reçeli kaynatacağınız tencereye kayısıları koyup üzerine toz şekeri bir kat kayısı bir ka şeker olacak şekilde yerleştirin ve kapağını kapatıp akşamdan sabaha bekleyin. 
  • Ertesi gün hiç su koymadan kaynatmaya başlayın. Kaynayınca ocağın altını kısın. Bu aşamadan sonra reçeli kaşıkla karıştırmayın. O yüzden biraz büyük tencere seçin ki tencereyi sallayarak karıştırdığınız zaman reçel dökülmesin.
  • Arada sırada üzerinde biriken köpükleri alın. Koyulaşmaya başladığını hissettiğinizde suyundan bir miktar tabağa alın ve 3-5 dakika sonra, soğuyunca kıvamını kontrol edin. Akışkanlığı sürülebilir hale gelmişse ocaktan alıp kavanoza boşaltın. 
  • Reçelinizin uzun süre dayanıklı olmasını istiyorsanız sıcakken kavanozu ağzını sıkıca kapatın. Böylece kapağı açana kadar bozulmamış olur.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir