HOŞGELDİN RAMAZAN

Zaman nasıl da hızla akıp geçiyor. Daha çok var derken birden Ramazan geliverdi bile. İlk teravih namazları kılındı, ilk sahurlara kalkındı. Bizim için de mutfak telaşları başladı. Önce ne pişireceğim, sonra da nasıl yetiştireceğim. Hadi yetiştirdik diyelim, soğumadan ezan okunacak mı? Bir kere sofralar kurulup yemeğe başlandı mı sonrası kendiliğinden geliyor zaten. 
Tabi bir de davet sofraları var. Misafirleriniz varsa, sofranız kalabalıksa işte o günü daha bir Ramazan hissedersiniz. Telaşı da çoktur ama dostlarla birlikte iftar açmak, değer bence. Hayırlısıyla daha nice Ramazanlara ailemizle, dostlarımızla birlikte erişiriz inşallah. 
İlk günün menüsünde bugün sebzeli köfte var. Kolay yapılan bir tarif. Yanına da kırmızı mercimek çorbası iyi gider. Şehriyeli pilav, mevsim salatası ve tarifini daha sonra paylaşacağım karamelli kup. Siz de bugün için başka bir kup tarifi deneyebilirsiniz. Kuplarımın tadı güzel ama görüntüsü biraz karışık oldu. Onun için daha güzel planlarım var. İşte o zaman tarifi paylaşacağım. Hepinize kolay gelsin…

MALZEMELER:
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet bayat ekmek
1 yumurta
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
2 yemek kaşığı salça
2 adet havuç
3 adet patates
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
YAPALIM:

  • Havuçlar ve patatesler küçük ve küp şeklinde doğranıp ince doğranmış biberlerle birlikte sıvı yağda biraz sotelenir. Çok pişmeleri gerekmiyor.
  • Soğan rendelendikten sonra içine kıyma, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon katılır. Bayat ekmekler robottan geçirilip eklenir ve köfteler yoğurulur. Yoğurulduktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır ve aynı şekilde az yağda hafif kızartılır.
  • Isıya dayanıklı bir kaba önce sebzeler döşenir. Ardından üzerine köfteler konur.
  • Salça 1.5 su bardağı su ile eritilip sebzelerin üzerine dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında suyunu çene kadar pişirilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir