ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

    Enginar çok fazla tercih ettiğimiz bir sebze değildi. Ama kızımın karaciğer enzimleri yükselince ona iyi gelecek yiyecekleri araştırırken enginarın çok faydalı olduğunu gördüm. Enginarın tazesini bulmak zor oluyor. Büyük marketlerin birinde vardı ama şans bu ya orada da bulamadım. Ben de konservesini aldım. Hiç de farklı olmadı. Asla yemeyeceğini söyleyenler bile bu fikirlerinden vazgeçtiler. Bu kadar faydalı bir sebzeyi ben de denemek ve yemek listelerinin içine koymak istedim. İnanın siz de pişman olmazsınız.

MALZEMELER:
6 adet enginar
2 adet patates
2 adet taze soğan
Maydanoz
Dereotu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı garnitür
Tuz
Zeytinyağı
Limon suyu
YAPALIM:

  • Öncelikli olarak enginarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlamak gerekiyor. Enginarları üzerlerini geçecek kadar su biraz tuz ve 2 yemek kaşığı limon suyu koyarak haşlıyoruz.
  • Patatesleri ise zamanınız varsa suda haşlayın ama vaktiniz yoksa mikradalga poşetlerine koyup en yüksek derecede 8-10 dakika tutmanız yeterli olacaktır.
  • Onlar haşlanırken maydanoz, soğan ve dereotunu incecik doğrayın,sarımsakları ezin.
  • Haşlanan enginarları suyunu süzerek bir tabağa alın. Haşlanan patatesleri ezin ve içine ince kıydığınız yeşillikler ile sarımsağı koyup güzelce karıştırın.
  • Patatesli karışımdan enginarın içlerine paylaştırın. Biraz bastırıp ortasında hafif bir çukurluk yapın. Garnitürleri tuz ve karabiberle harmanlayın, bu çukurluklara yerleştirin.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz limon sıkın ve servis edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir