BAHAR DALI BUTİK PASTA

   Nurdan’ın doğum günü pastası bu sefer biraz gecikmeli olarak yerine ulaştı. Önceki yıl pastasının   üzerine hemşire kepi ile birlikte bebek figürü koyduktan sonra Ahmet Emir bebek dünyaya gelmişti. Bu sefer yalnızca çiçek içeren bir pasta yapayım dedim ve bahar dallarıını koydum.

  Daha önce hazırladığımız fındık ezmeli butik pastayı kullanıyoruz. Sade pandispanya ve ara kremasında fındık ezmesi bulunan pastayı ganajla kaplayıp akşamdan buzdolabına kaldırmıştık.
  Sabah ilk işimiz üzerindeki bahar dalı çiçeklerini hazırlamak olacak. Bunun için marzipan setine ihtiyacımız var. İlk önce fındık büyüklüğünde pembe bir hamuru yuvarlıyoruz.
Sonra ucunu elimizle biraz çukurlaştırıyoruz.
Ucu yıldız şeklinde olan parça ile daha sonra yapacağımız işlem için iz yapıyoruz.

Makasla bu yıldızın uçlarını keserek 5 yaprak oluşturuyoruz.
Ucu sivri parçamız ile bu 5 yaprağı biraz düzleştiriyoruz.
Yuvarlak uç ile yaprağın ucunun daha da incelmesini sağlıyoruz.
Ortasına tohum için yer yapıyoruz.

Elimizle çiçeğin yapraklarına şekil veriyor ve bir kenarda şeklini koruması için bekletiyoruz.

Bu arada beyaz şeker hamurundan 200-300 gr kadar alıp çok ince olamayacak şekilde açıyoruz. Dikkatlice ganajı donmuş olan pastanın üzerine tam ortalayacak şekilde yerleştiriyoruz.

Elimizle kenarlarını esneterek pastaya tam temas etmesini sağlıyoruz. Pasta ütüsü ile üzerini ve kanarlarını düzeltiyoruz.

   Pastanın tabanı ve çiçekler hazır. Sıra geldi ağaç dallarını yapmaya. Bunun için de pişirme kağıdını düz bir zeminin üzerine koyuyoruz. Bu zeminle birlikte daha sonra buzluğu kaldırabilmeniz gerekiyor.Bir miktar çikolatayı ben mari usulü erittikten sonra pişirme kağıdının üzerine ince ağaç dalları şeklinde döküyoruz. Kalın olan yerleri donmadan önce bıçağın ucu ile de düzeltebilirsiniz.

   Pişirme kağıdını altındaki zeminle birlikte buzluğa koyuyoruz. 15 dakika içinde çikolata dallarımız donacaktır. Kırmadan dikkatlice pişirme kağıdından ayırıp pastanın üzerine dilediğiniz şekilde yerleştiriyoruz. Pastanın üzerine yapıştırmak için resim fırçası ile çok az su sürebilirsiniz. Fazla sürerseniz çikolatanız erir.
    Dallar yerleştikten sonra Önceden yaptığınız çiçeklerin ortasına beyaz tohumlar yuvarlayıp koyun ve çiçekleri dalların üzerine yine suyu yapıştırıcı olarak kullanarak tamamlayın.
İşte pastamız hazır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir