ARAP KURABİYE

   Bu tarifi ilk gördüğümde ben de çok şaşırmıştım ama yapınca ve de güzel olunca tarifte bir yanlışlık olmadığını anladım. Hamurunun içinde haşlanmış yumurta sarısının olmasıydı beni şaşırtan. Ama bu sayede kahvaltıda yenmeyen yumurtaları da değerlendirmenin bir yolunu daha bulmuş oldum. Tek kötü yanı içinde bol miktarda margarin olması. Ne yapalım siz de tadımlık yersiniz o zaman. 


MALZEMELER:
3 yumurta sarısı
1 paket margarin
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 fincan nesquik
1 fincan kakao
1 fincan pudra şekeri
YAPALIM:

  • Haşlanmış yumurtaların sarısı elde iyice ufalanır. Oda ısısında uzun samandır bekleyen ve iyice yumuşamış olan margarin ile karıştırılır.
  • Elenmiş un ve vanilya azar azar ilave edilerek yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurun içine hiç şeker konmadığı doğrudur. Tarifte herhangi bir yanlışlık yoktur. Üzerine sonradan bulayacağınız karışımla o güzel tadı elde edeceksiniz.
  • Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir. 
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-30 dakika pişirilir.
  • Kurabiyeleri bulamak için pudra şekeri, nesquik ve elenmiş kakao karıştırılır.
  • Kurabiyeler piştikten sonra 5 dakika bekletin ve sonra hemen kakaolu karışıma her tarafını bulayın. Hiç bekletmeden de kakao karışımına bulamanız mümkündür ama bu sefer biraz daha ıslak bir görünüm olacaktır. Bunun iyi yanı da kakaolar iyice yapışacağı için daha zor dökülecektir. Karar sizin, her iki yöntemle de nefis tadı olan harika kurabiyeleriniz olacaktır. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir