GÜLSÜM HANIM’IN GÜNÜ

   Bu sefer gün sofrasını yayınlamakta biraz hızlıyım. Bu durumdan en çok Ayşe memnun kalacak. Beni bu konuda en çok sıkıştıran o oluyor çünkü.

 Az ve öz ama yeterli çeşitleri olan bir soframız vardı. 2 tatlı, 2 tuzlu, 2 de salata. Herşey kararında. Böyle olunca salatada ikinci turu bile yapabildik.

   Soframızda ilk gözüme çarpan bu üç renkli salata oldu. Kerevizden beyaz salata, havuçtan sarı renkli salata, pancarda da mor renkli salata. Ne de güzel bir bütün oluşturmuşlar.

Ispanaklı börek, pek de lezzetli.

   Bunlar da peynirli mayalı poğaça. İçinde hem tereyağı hem sıvı yağ, hem süt hem de yoğurt var. Domatesle birlikte yemesi de çok iyi oluyormuş.

   Bu da ikinci salatamız. Daha birkaç gün önce “haşlanmış nohuttan salata yapılır mı acaba” diye düşünmüştüm, oluyormuş. İçinde de domates kurusu var.

  Sanırım Gülsüm hanım rulo asta yapmayı seviyor. Geçen yılki günümüzde de ananaslı rulo pasta yapmıştı. Bu sefer rulo asta muzlu. Herkes pandispanyanın sarı rengini merak etti ama sarılığın sebebi köy yumurtası çıktı, tamamen organik yani 🙂

   Kakao ya da çikolatasız bir gün sofrası olmuyor. Arasındaki kreması ile keki ile tamamen çikolatalı bir pasta.

Sıra Ayşe’ye geldi, bakalım o bize neler döktürecek. Kendime laf söyletmeyip onun sofrasını da hemen paylaşacağım.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir