ÖZLEM’DEKİ GÜNÜMÜZ

    Kalorilerin havada uçuştuğu, sonradan da çarpışıp katlandığı bir gündeyiz yine. Havada bahar ılıklığı, içimizde bir mutluluk, durmadan güldük, eğlendik. Bu bahar güzellikleriyle geliyor galiba. Etrafta çiçek açan ağaçları görünce insanın gözü gönlü açılıyor. Her ağaçta ayrı bir renk. Meyvelerin çiçekleri de pek güzel oluyor. İnşallah arkasından çok soğuk olmaz da bu sene de meyvesiz kalmayız. Baharla birlikte tüm tabiatta bir canlanma oluyor. Böcekler de uyandı ve topraktan çıktılar, hatta evin içine girmeye bile başladılar. Ama hala tam olarak ısınmış değiliz. Hala şemsiyemiz yanımızda, montlar kolda, ne olur ne olmaz diye. Çizmelerle mantoları kaldırsak da olmuyor, evden hırkasız çıksak da olmuyor. Her zaman sıcağa da soğuğa da hazırlıklı olmamız lazım. Artık tam olarak havalar ısınsa da kurtulsak.
    Gelelim gün hallerine. Her zamanki gibi sofranın başına Vildan’ı oturtup sofrayı hazırlamaya başladık. Sofraya önce tavuklu salata geldi, yanında da turşusu ile birlikte tabii.

    Turşuyu ister salata ile ye, ister mercimekli köfteyle.

    Tuzlu poğaçalar sofranın ortasında yerini aldı.

    Derken sofranın bombası geldi: Kadayıf dolması. Kaç kalori tahmin etmek bile istemiyorum. tek başına bir öğle yemeği kadar olur herhalde…

    Hepimizin çok güzel olduğu konusunda uzlaştığı börek, kat kat, incecik.

Biraz evrim geçirmesine ve başına bir sürü şey gelmesine rağmen oldukça lezzetli hale gelmiş kakaolu pasta. Bir katı da kahveli. Unutulup kakao sanılıp içine kahve katılmış ama iyi de olmuş. Pandispanyası kabarmayınca bir daha yapılmış, bu sefer de kabarmayan katı araya katılıp 3 katlı hale gelmiş hoş bir pasta.

    Sütlü hafif bir tatlı. Özlem’in spesiyallerinden. Altı bisküvili, üzeri muhallebi, ve en son katında tatlıya ayrı bir güzellik katan meyveli sosu. Hiç birimiz bu seferki muhallebide irmik de olduğunu anlayamadı.

    Unutulup sonradan sofraya gelen lahana dolması. Bu kadar çok çeşit yapılınca birileri unutuluyor tabi. Yine az çeşit yapma kararı aldık ama sanırım bir sonraki güne kadar geçerli olacak 🙂

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir