MANDALİNA SOSLU KEK

      Kaç gündür tatlı birşey yapmıyorum. Kalorilere biraz ara vermek istemiştim. Ama dün akşam yine dayanamadım ve instagramda gördüğüm bir tarifi hemen denedim. Begüm bayıldı, çok güzel olmuş deyip deyip yedi. Tarifin en güzel yanı da az olması. Bu benim için çok iyi oldu. Ama eğer bir misafir grubuna yapacaksanız size göre değil. Çünkü bu miktarlarla ancak küçük bir kalıp kek pişirebiliyorsunuz. Eğer normal büyüklükte yapmak istiyorsanız malzemeleri iki katına çıkartın derim. Ama bu akşamlık tatlı bir atıştırmalık olsun, yemekten sonra çayın yanına biraz tat katalım diyorsanız, yapın, yiyin gitsin. Yarın, ertesi gün başka bir şey yaparsınız. İçindeki mısır unu da farklı bir tat katıyor, puf puf bir kek oluyor. Sadece yerken biraz dikkatli olmak lazım, kolay parçalanıyor. Mandalinaların son zamanları, deneyin isterseniz. 


MALZEMELER:
2 yumurta
2 mandalina
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
SOS MALZEMELERİ:
2 mandalina
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
YAPALIM:

  • Mandalinaları soyup blendrdan geçirin.
  • Yumurta ile toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • İçine sıvı yağ ve mandalinaları ekleyin.
  • Un, kabartma tozu ve mısır ununu eleyin. Vanilya ile birlikte diğer malzemelere ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Yaklaşık 20 cm.lik küçük bir kek kalıbını yağlayıp içine kek malzemelerini dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Keki fırına koyarken üzerini alüminyum folyo ile örtün, 30 dakika sonra folyoyu kaldırıp pişirmeye devam edin. 
  • Sosu için mandalinaların suyunu sıkın. İçine toz şeker koyun. Nişastayı 1 çay bardağı suda ezin ve şekerli mandalina suyunun içine ilave edin. Karıştırarak kaynatın. 
  • Pişen ve soğuyan keki kalıbından çıkarıp servis tabağına alın ve üzerine pişirdiğiniz sosu dökün. Dilerseniz mandalina dilimleri ile süsleyin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir