ISPANAK KEKLİ SALATA

    Kışın çok besleyici, bol bulunan ve çocuklar tarafından da bir o kadar sevilmeyen bir sebzeyi sevimli bir hale getireceğiz bugün. Nedense ıspanağın yemeğini gören çocuklarda bir tepki oluyor. Aslında kış sebzelerinin çoğunun bahtı bu yüzden kara. Pırasayı da karnabaharı da çok seven yok gibi. Ben de ıspanağı süsleyip püsleyip sundum bugün. Görüntü çok güzel. Emin olun ki tadı da öyle. İsterseniz bir deneyin.

MALZEMELER:
4 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bağ ıspanak
4 fincan un
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
ARA KREMA:
1 adet kırmızı biber
1 kutu labne peynir
2-3 yemek kaşığı mayonez
1 adet havuç
Dere otu
1-2 diş sarımsak
YAPALIM:

  • Ispanakları tencerede kaynamış olan suyun içine atıp 7-8 dakika haşlayın. Haşlanmış ıspanakların suyunu süzün ve blendrdan geçirin.
  • Yumurtaları mikserle çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ispanakları, un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye koyup 170 derecede 15 dakika pişirin.
  • İçi için közlenmiş ve ince doğranmış kırmızı biberi labne peynir, sarımsak ve mayonezle karıştırın. 
  • Havucu rendeleyip çok az sıvı yağ ile tavada kavurarak öldürün. Bunu da mayonezli karışıma ekleyin. Dere otu koyun. Ispanaklı kek işene kadar buzdolabında bekletin.
  • Kek pişip soğuduktan sonra dilimleyip arasına hazırladığımız mayonezli kremadan sürüp servis etmemiz gerekiyor. Dilerseniz üzerine de bir miktar bu kremadan koyabilirsiniz. Bu durumda kekten keseceğiniz dilimlerin büyüklüğü tamamen size kalmış. Küçük kareler halinde kesebileceğiniz gibi bir büyük kareyi ikiye bölüp de arasına kremasını da sürebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir