İŞKEMBE ÇORBASI

     Evde benden başka ek kimse sevmiyor işkembeyi. Ama benim de canım çekiyor. Ben de yapıyorum, evdekilere teklif ediyorum. İsteyen yiyor, ertesi gün de iş yerine götürüp afiyetle bitiriyoruz. Ellerime sağlık. Yiyenlere afiyet olsun.

MALZEMELER:
300 gr. işkembe
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Tuz
Kırmızı biber
Sirke
Sarımsak
1 adet kuru soğan
1/2 limon
YAPALIM:

  • İyice temizlenmiş ve yıkanmış işkembeyi düdüklü tencerede pişirin. Pişirme suyunun içine  ikiye bölünmüş bir adet kuru soğanı, 2-3 diş sarımsağı ve kabuğu soyulmuş yarım limonu ekleyin.
  • Pişen işkembeyi ince ince doğrayın.
  • Tencerenin içine tereyağını koyup eritin. Unu ilave edip kavurun, sonra da suyunu koyacaksınız. Dilerseniz işkembeyi haşladığınız suyu ya da yarı yarıya işkembe suyu ile normal su karışımı kullanabilirsiniz.
  • Arada bir karıştırarak çorbanın suyunun kaynamasını sağlayın. Kaynayan suya doğradığınız işkembeleri ilave edin. Biraz fokurdayınca da terbiyesini yapın.
  • Terbiyesi için. küçük bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu karıştırın. 1-2 yemek kaşığı çorbanın suyundan koyup alıştırma yapın. Sonra yavaşça çorbaya ilave ederken karıştırmayı da ihmal etmeyin.
  • Artık tencereyi ocaktan alabilirsiniz. Servis ederken 1-2 yemek kaşığı tereyağını eritip kırmızı biber kavurun. Ayrı bir kasede de sirke ile 3-4 diş ezilmiş sarımsağı karıştırın. Servis kasesine çorbayı koyun, üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip, 1-2 yemek kaşığı da sirkeli sarımsak ile servisinizi yapın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir