BONBON KURABİYE

    İnstagramda gördüğüm bir tarifti bu. Görünüşü güzel olduğu için denemeye fırsat arıyordum. Ankara’ya gelirken Deniz’e yapıp getireyim dedim. Hem de tarifi test etmiş oldum. Tarifinde un ve nişasta miktarları çok belirgin değildi. Ben de tarifi tam yazabilmek için ölçerek koydum ve işte tarif ortaya çıktı:

MALZEMELER:
250 gr. margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı un
3 su bardağı nişasta
1-2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
ARA KREMA
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Portakal kabuğu rendesi
YAPALIM:
  • Önce ara kremasını çırpıp buzdolabına koyun ki kurabiyeler pişene kadar kıvamı koyulaşsın. Bunun için krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp portakal kabuğu rendesi ekleyin. Portakal kabuğu aromasını seviyorsanız bir portakalın tamamının kabuğunu rendeleyebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış. Sonra buzdolabına koyun ki koyulaşsın.
  • Kurabiye hamurunu yapmak için margarin ya da tereyağı oda ısısında yumuşamış olması gerekiyor. İçine pudra şekerini, kakaoyu, unu ve nişastayı koyarak yoğurmaya başlıyoruz. Nişastayı yavaş yavaş ilave ederseniz hamurun çok katı ya da yumuşak olmasını önlersiniz. Her ne kadar miktarları ölçüş olsam da hepimizin bardakları aynı büyüklükte olmayabilir. O yüzden un ve nişastanın hepsini birden koymayın. Aynı miktara rağmen hamur hala elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru yoğurduktan sonra streç filme sarıp buzdolabında biraz bekletin. Zamanınız varsa bir saate kadar durabilir. Buzdolabında bekleyen hamura daha kolay şekil vereceksiniz. 
  • Dolaptan çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Bu miktarlarla 44 tane kurabiye çıkmış oldu.
  • Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra tepsiden çıkarın. İki kurabiyeyi birbirine yapıştırmamız gerekiyor. Önceden hazırladığımız krem şanti ile iki kurabiyeyi tabanlarından birbirine yapıştırın. Sonra hepsini dolaba koyun. Yarım saat sonra kurabiyelerin krem şantili kısımlarını Hindistan cevizine bulayın. Artık kurabiyeniz hazırdır. Servis yapana kadar yine buzdolabında bekletmeniz gerekecektir.

2 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir