MUZLU KAKAOLU KREP

    5 gündür hiçbir şeyle doğru düzgün ilgilenemedim, ne evimle ne mutfağımla ne de blogumla. İlkyardım eğitimcisi olmak üzere bir programa yazılmıştım ve zamanımı tamamen alacağını tahmin etmemiştim. Sadece sabahtan akşama kadar derslere girmekle kalmadık, aynı zamanda ders çalışmak ve sunum hazırlamak zorunda da kaldık. Bu da bütün düzenimi alt üst etti. Hele ki hafta sonunu da içine alınca neye uğradığımı şaşırdım. Doğal olarak evde de doğru düzgün bir şey yapamadım ve bu arada #yemekfirtinasi da bensiz kaldı. Ama açığımı hemen kapatacağım.
     Gelelim bu günkü tarifimize. Daha önceden yapmıştım ve fırtınada kaçırdıklarıma bakınca ilk olarak bu tarifi ekleyeyim dedim. En kolay tatlı tariflerinden biri. Hazırlaması kolay, sunumu güzel. Kalorisi mükemmel. İşte kolay ve çabuk tatlı. 22. gün için gelsin.
hayatın kıvamı

MALZEMELER:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
Tuz
Sıvı yağ
3-4 adet muz
Bal
Fındık
YAPALIM:

  • Krep hamurlarını yapmak için yumurta ve süt derin bir kaba konur. İçine azar azar un,kakao ve tuz ilavesiyle koyu kıvamlı bir sıvı yapılır.
  • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ konup kızdırılır, yağ kızınca bir kepçe yardımıyla önce tavanın ortasına dökülür, sonra tava eğilerek her tarafına yayılır. Böylece ince bir hamur elde edilir.
  • Hamurun bir tarafı kızarınca spatula yardımıyla diğer tarafı çevrilir.
  • Diğer tarafı da kızarınca kenara alınır. Sonraki krepi pişirmek için yine bir kaşık sıvı yağ ile tava yağlanır ve aynı işlem tekrarlanır.
  • Tüm krepler piştikten sonra balınızı biraz eritin, sürülebilir kıvama gelsin. Her bir krepin içine muzu krepe yapıştırmak amacıyla biraz sürün. Muzu bütün olarak koyun ve rulo yapın.
  • Rulolardan 3-4 cm kalınlığında kesip yan yatırın. Üzerine biraz daha bal gezdirip dövülmüş fındık serpin. İşte tatlımız hazır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir