MİLFÖY TATLISI

    Çok kolay bir tatlı tarifi vereyim bugün. Benim de ani gelen misafirlerime uyguladığım ya da başka yemeklere fazla zaman harcayıp da tatlıya zamanımın kalmadığı zaman uyguladığım bir yöntem bu. Hafif de oluyor. Buzlukta milföyünüz varsa gerisi çok basit.

MALZEMELER:
10 adet  milföy hamuru
1 yumurta
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Ceviz
YAPALIM:

  • Önce şerbetini pişiriyoruz. Su ve şekeri kaynatıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra yarım limon suyu koyuyoruz. Soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
  • Milföy hamurlarını çok fazla yumuşamasını beklemeden kalıpla kesiyoruz. Ben çiçek şeklinde kestim. Yuvarlak kalıp da kullanabilirsiniz. Bir adet uzun hamurdan 3 tane çıkıyor. Kestiğimiz şekillerin yarısının ortasından da küçük bir delik açıyoruz. (Yaklaşık 1-1.5 cm çapında) Hepsine çok fazla kabarmasın diye çatalla delikler açıyoruz.
  • Yumurtanın akıyla sarısını ayırıyoruz. Aklarını çırpıp delik olmayan şekilli hamurun üzerine ortası delik hamuru yapıştırmak için kullanıyoruz. Ortadaki boşluğa da yarım ceviz tanesi yerleştiriyoruz.
  • Yumurtanın sarısını da tatlıların üzerine sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Pişen tatlıların üzerine şerbeti döküyoruz ve şerbeti iyice içmesi için 2-3 saat bekletiyoruz. Bu aşamadan sonra servis edebiliriz. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir