KAHVALTI SOFRASI VE MUZLU PANKEK

     Yemek fırtınasının sonuna geldik. Hafta sonunda güzel bir kahvaltı sofası hazırlayarak ve bir de kahvaltı için değişik bir tarif vererek fırtınamızı sonlandırıyoruz. Ben önceden verdiğim pankek tarifimi değişik bir sunumla güzelleştirerek yeniliyorum. Bizim gibi azar kahvaltılarınızı brunch kıvamında yapıyorsanız çok güzel gidecektir. Mutlu hafta sonları…

MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
YAPALIM:

  • Pankek malzemeleri mikserle karıştırılır, koyu kıvamlı bir sıvı elde edilir.
  • Tava yağlanmadan ocağın altı açılır, tava kızınca yarım kepçe kadar pankek malzemesi dökülür. Kepçenin tabanıyla pankek biraz daha yayılarak inceltilir. 26 cm’lik bir tavada aynı anda 3 pankeki pişirebilirsiniz.
  • Bir tarafı kızaran pankek spatula yardımıyla çevrilerek her iki tarafı da pişirilir. Pişen pankekler üst üste konularak bekletilir.
  • İçine kakaolu fındık ezmesi sürüp bir ucuna dilimlenmiş muz koyup diğer ucunu bir araya getirip kapatın. Ben bir kısmının içine de bal sürerek denedim. O da güzel oldu. Muzların üzerine de dövülmüş fındık veya ceviz koyabilirsiniz. Bir de tabağa düzenli bir şekilde koyarsanız harika görünecektir.
hayatın kıvamı

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir