KABAKLI MANTAR DOLMASI

     Yine ufak bir aramız oldu, yemek fırtınasının ardından bir rehavet oldu sanırım. Tarifleri yetiştirmek zorunda olmayınca kısa bir tatil verdik. Ama bu kısa tatilde de boş durdum sanmayın, yaptım ama yazamadım. Neden mi, çok zevkli bir şeyle uğraştım da ondan: Baby shower. Son anda bir hafta öne alınınca pasta ve ve diğer hazırlıklar bir anda sıkıştı ve ancak yapıp fotoğrafladım, şimdi ise teker teker ortaya çıkaracağım. 
      Baby shower hazırlıklarına biraz ara verip en son olarak yaptığım mantar dolmasını yayınlamak istiyorum. Daha önceden kaşarlısını yapmıştım. Bu biraz daha değişik oldu. Kabak ve mantarın birbirine yakıştığını bir doktor arkadaşımdan öğrenmiştim. ben biraz daha geliştirerek kabağı beşamel sos gibi pişirerek içine koydum. Nasıl mı, güzel olmasa yayınlamazdım zaten.

hayatın kıvamı

MALZEMELER:
1/2 kg mantar
1 adet kabak
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Dere otu
Kaşar peyniri
YAPALIM:

  • Mantarları temizleyip saplarını koparın.
  • Kabağın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya sıvı yağı alın, kızınca rendelenmiş kabakları ekleyin. Kabak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Suyunu çeken kabağa 1 tepeleme yemek kaşığı unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyin, kıvamı koyulaşıp kaynayınca ocaktan alın. Tuz, karabiber ve dere otu ekleyin.
  • Mantarları ısıya dayanıklı bir tepsiye koyup tuzlayın. Ortalarına kabaklı içten paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar koyun ve ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir