ISPANAKLI MİNİ TART

     Bir gün daha bitiyor. Günler ne kadar da hızla tükeniyor. Haftanın bir başını yakalıyoruz, sonra bir de bakmışız ki sonu gelmiş. Önce saatler yetmez oluyor, sonra da günler. Halbuki gençken günler bitmek bilmezdi. Hala da gençler için öyle. Yapacak iş bulamıyorlar, zamanlarını nasıl öldüreceklerini bilmiyorlar. Oysa bir gün gelecek ki dinlenmeye bile vakit bulamayacaklar. Bunu bilseler ya da anlasalar zamanın kıymetini daha çok hissederlerdi. 
     Gelelim bu günkü ıspanaklı yemeğimize. Ben de evdeki gençlere ıspanak yedirmenin türlü şekillerini bulmaya çalışıyorum. Bu tarif de onlardan biri işte. Biraz daha oyalayıcı ama sunumu güzel ve sanırım beğeniliyor. Ispanağı sevmeyenlere gelsin…

MALZEMELER:
1 yumurta
50 gr. margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar tam buğday unu
İÇİ:
400 gr. ıspanak
1 yumurta
100 gr. beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
YAPALIM:

  • Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım.
  • Tencerede kaynayan suya ıspanakları koyalım. 5-6 dakika sonra süzüp soğuk suyun altında yıkayalım ve yeniden süzülmesi için bırakalım.
  • Yumurtayı çırpalım, içine süzülmüş ıspanakları ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri koyup karıştıralım.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyelim ve bir kenarda beklesin.
  • Tart malzemelerini bir araya getirip yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
  • Hamuru buzdolabına koyup 15 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra hamuru yarım cm kalınlığında açalım. Evdeki bir kase yardımıyla keselim. Tart kalıbının içini yağladıktan sonra bu kestiğimiz yuvarlakları yerleştirelim. Kenarlarını düzeltelim.
  • İçlerini ıspanaklı malzeme ile dolduralım. Üzerine kaşar peynir rendeledikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir