KAĞITTA SEBZELİ SOMON

    Balıktan hiç anlamam. Tariflerimin arasında en az çeşidin balık yemeklerinde olmasından da anlaşılıyor bu. Balık yapmak istediğim zaman genellikle zamanımın olup olmamasına ve enerjime bağlı olarak önce küçük ya da büyük balık olarak tercih ederim. Büyük balıklar benim için gayet ideal oluyor, balıkçıya ayıklatıyorum ve pişirmesi da daha kolay oluyor. Oysa küçük balıkları kızartmak benim için zor. Hem mutfağın her tarafı yağ içinde kalıyor, hem de kokusu uzun süre kalıyor. 
    Burada salı günleri çok güzel bir pazarımız kuruluyor. Yazın o pazarı gezmek büyük bir zevk ouyor. Kışın da soğuktan üşenmediğim zamanlarda gidiyorum. Pazarda bir balıkçı var, onun tezgahına bakıp o gün canım hangi balığı istiyorsa alıyorum. Yine büyük balık günlerimden biriydi. En son olarak çipura yaptığım için bu sefer somon alıyım dedim. Eve gelene kadar da düşünüp en kokusuz halini fırında ve kağıtta yapmaya karar verdim. Gerisi tamamen benim malzeme listeme kaldı. Buzdolabını açıp içerideki sebzelere şöyle bir baktım ve işte kağıtta sebzeli somon tarifim ortaya çıktı. Kokusuz balık severlere tarifimdir.

MALZEMELER:
4 adet somon
1 adet kuru soğan
2-3 adet patates
200 gr. mantar
2 adet havuç
4-5 adet sivri biber
4 adet defne yaprağı
1 adet limon
Maydanoz
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Tereyağı
Zeytinyağı
YAPALIM:

  • Balıkları temizledikten sonra dilimleyin. 
  • Bütün malzemeleri çiğden koyacağız. Pişirme kağıdını 4 parça halinde elimizdeki malzemeleri koyacak kadar kesip hazırlıyoruz. Yaklaşık 20-25 cm.lik bir kare yeterli oluyor.
  • Mantarları temizleyip doğrayın. En alta mantarları paylaştırın. Üzerine lezzeti arttırmak için tereyağı parçaları koyun.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp tuz, karabiber, kırmızı biberle harmanlayın. Mantarların üzerine bundan koyun.
  • Mantarları ve sivri biberleri jülyen doğrayın. Bunları da kağıtlara koyun.
  • Balıkları ekleyin, üzerine kuru soğan, maydanoz ve limon koyduktan sonra üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirin. Tuz serpin. Birer defne yaprağı koyun.
  • Kağıtları bir kenardan başlayarak kıvırarak kapatın. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. 

Fırından çıkar çıkmaz daha dumanı üzerinde türen balığımız…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir