ÇİÇEKLİ BUTİK PASTA

   Bu ay ne de çok doğum günü varmış. Benim de malzemem var, hepsine birer pasta yapıp götürüyorum. Bu aralar çiçeklere takmış durumdayım. Artık elim de alıştı, değişik değişik çiçekler yapıp koyuyorum pastanın üzerine. Hatta bu gün yeni bir çiçek buketli pasta da yaptım. Ama önce pembe çiçekliden başlayalım. 

     Bu rengi tesadüfen bulmuştum. Şimdi tekrar yap deseniz belki de aynı şekilde olmaz. Bir önceki pastadan artan bordo çizgileri beyazla karıştırınca çok hoş bir pembe ortaya çıkmıştı. Ben de lazım olur diye saklamıştım. Kısmet bu pastaya imiş.
     İlk defa tohumları olan bir çiçek deniyorum. Ortasındaki tohumları yapmak çok kolay, tohumu hazırlayıp fırçayla ıslattıktan sonra toz şekere bulayınca böyle güzel oluyor.

     Pastanın içi sade ve kakaolu pandispanyadan oluşuyor. Bu sefer fazla vaktim olmadığı için hazır pandispanya kullandım. İki kakaolu pandispanyanın ortasında sade pandispanya var. Ara kreması kakaolu kremadan oluşuyor.

Artık pastalarım eskisindn daha yüksek olmaya başladı ve eski taşıma kabımın içine sığmıyor. En yakın zamanda daha yüksek bir kap almam lazım. Özellikle bu pastayı taşırken çok zorlandım. En büyük korkum da böyle bir pastayı taşırken düşürmek.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir