KADAYIFLI ŞEKERPARE

    Bayram tatlısı artık şekerlenmeye yüz tuttu, tarifini yazsam iyi olacak. Etin yanına ancak şıralı bir tatlı giderdi. Arife günü ne tatlısı yapacağım diye düşünürken evdeki kadayıflar aklıma geldi. Ama kadayıfı her zamanki gibi yapmak istemedim. Sonra aklıma bunu şekerpare ile birleştirmek geldi. Şekerparenin içine kadayıf koyabilirim diye düşündüm ve benden başka böyle bir şey yapan olmuş mu diye baktım. Evet daha önce yapılmıştı. Hemen kendi şekerpare tarifimle kadayıfı bir araya getirdim. İşte ortaya bu güzel tatlı çıktı. 

MALZEMELER:
250 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Vanilya
100 gr kadayıf
1 çay bardağı ceviz
Şerbeti:
4 su bardağı eker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
YAPALIM:

  • Önce şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Yarım limon suyu konup 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • İçini hazırlamak için kadayıflar ufalanır. Eğer kadayıfınız kuru değilse bir süre buzlukta bıraktıktan sonra rahatlıkla ufalayabilirsiniz. İçine bıçakla ufak parçalara ayrılmış ceviz katılıp karıştırılır. 
  • 1 paket yumuşak margarin hamur yoğurma kabına alınır.
  • 1 yumurtanın sarısı ayrıldıktan sonra kalan yumurtalar ve pudra şekeri margarine eklenir. 
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya irmikle birlikte diğerlerine eklenip yoğrulur. 
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelince hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp el içinde ince olmayan bir şekilde açılır. İçine koymak için hazırlanan kadayıflardan bir parça koyup poğaça yapar gibi kapatılır ve kapatılan kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  • Tüm şekerparelerin içi kadayıfla doldurulduktan sonra üzerine önceden ayrılan yumurta sarısı sürülüp 170 derece fırında pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra 3 dakika bekletilip soğumuş olan şerbet dökülür. 4-5 saat sonra tatlınız yemek için hazırdır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir