BROKOLİ SALATASI

     Kurban Bayramı bitti ama et yemekleri hala bitmemiştir herhalde. Bizde bitmedi çünkü. Bari etin yanına brokoli gibi sebze yapalım da değişiklik olsun diyenler için bu salata ideal. Bu salatayı yaparken ilk defa brokoliyi mikrodalgada haşladım. Bu yöntem çok hoşuma gitti, artık bu kısa ve kolay yöntemi uygularım diye düşünüyorum. Marketten daha önce aldığım ve kullanmadığım mikrodalga poşetlerim vardı. Bu sefer brokoliyi onunla haşladım. Oldukça kolay ve susuz yapıldığı için de vitaminleri boşa gitmiyor. Brokoliyi biraz parçalara ayırıp poşete yerleştirdim ve 850 derecede 6-8 dakika kadar haşladım. gelelim salatanın yapılışına:

     Bayılıyorum böyle rengarenk salatalara. Brokoliyi susuz bir şekilde mikrodalgada haşladıktan sonra küçük çiçeklerine ayrılır. Siz dilediğiniz gibi haşlayabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, çok hızlı haşlanacaktır.
     Küçük kavanoz garnitür yeterli olacaktır. Suyunu iyice süzüp bir kenarda bekletin. Aynı şekilde haşlanmış mısırı da süzün. Bunların hepsini salata tabağında karıştırın. Bir de közlenmiş biberi doğrayıp içine katarsanız salatanız hazır demektir.
     Üzerine sos olarak tuz, zeytinyağı ve sirke kullanabilirsiniz. Hatta içine kornişon turşu da koyabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir