REYHANLI YEŞİL SALATA

     Yine kısa bir aradan sonra merhaba! Artık işlerim yoluna girdi, temiziliğim bitti ve eski düzenimde sabahları tariflerimi yazmaya başlıyorum.
     Kış hazırlıklarıyla dolu bir hafta geçirdim, ardında ev temizliği derken bütün bir hafta çok hızlı bir şekilde gelip geçti. Ama artık domates konservelerim hazır, domatesli patlıcan ezmelerim kavanozlarda, şeftali reçeli, armut marmeladı, erik reçeli, incir reçeli , hepsi tamam. Barbunyalar buzluğa girdi, turşular da hazır. Kayınvalidemle beraber salçayı da kaynatıp tarhanayı da yoğurduk. Pek fazla bir şey kalmadı herhalde. Bende de epeyce tarif birikti, artık sırayla yazmayı düşünüyorum. Bugüne de bir salata tarifi ile başlayalım dedim.

MALZEMELER:
Maydanoz
Roka
Tere
Reyhan
Domates
Zeytinyağı
Tuz
Limon veya sirke
YAPALIM:

  • Çok kolay ama çok lezzetli ve besleyici bir salata. Miktarları tamamen size kalmış. Ben eskiden bulduğum yeşillikler ile bu salatayı yapardım. Bu sefer pazarda reyhan bulup aldım. Çok hoş ve güzel bir kokusu var. Bulabilirseniz onu da içine katın. 
  • Maydanoz, tere, roka ve reyhanı eşit miktarlarda yıkayıp incecik doğrayın. İçine domates de katın. Tuz, zeytinyağı ve limonu kattığınız zaman harika bir salata olacaktır. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir