KİTAP PASTA

     Kitap okumayı çok seven küçük kızım Begüm’ün doğum günü pastasını çok önceden kitap şeklinde olarak planlamıştım. Şansına çok kalabalık bir güne denk geldi bu seferki doğum günü. Belki de ayarlamak istesek ailedeki bu kadar insanı bir araya getiremezdik. Halalarından teyzesine, dayısına, babaannesinden anneannesine, büyük teyzeye ve dedelere varıncaya kadar herkes oradaydı. Bu kalabalıklığın bir tek benim için yan etkisi oldu: O kadar kalabalıkla beraber pasta yapmak zorunda kaldım. Ben ki pasta yaparken evdeki hiç kimseyi mutfağa sokmazken bir sürü insan başımdayken pastayı hak etmeye çalıştım. Ben de ayrıntılar için onlardan yardım istedim. Böyle olunca kitabın üzerindeki süsleri kardeşimle Ece birlikte yaptılar. İlk deneyime göre de oldukça da başarılıydılar. 

    Pastanın son görünümü bu şekilde. Ama ilk önce dikdörtgen bir pandispanya şeklinde başladı her şey. Çok kalabalık olacağımız için evdeki en büyük kalıbı kullandım. Sonradan arttı bile ama ilk önce bana hiç yetmeyecekmiş gibi gelmişti.

   Kitabın ortasındaki kabarıklığı sağlamak için paket halinde satılan kedi dillerini kullandım. Kakaolu pandispanya ve kakaolu kreması vardı.

     O kadar işin arasında bu sefer resimleme şansın fazla olmadı. Kitabın sayfalarını oluşturan kenarlarını önce yapıp ardından üzerine kıvrılmış sayfaları ekledim.

    Üç tane kıvrılmış sayfa yaptıktan sonra ortasına bir ayraç koydum.

Üzerindeki süsler ablası ve teyzesine ait. En son olarak da isminin olduğu bir etiket koydum.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir