KALPLİ PASTA

    Son haftalar pastalarla dolu geçti. O yüzden ard arda pastaları yazmaya devam edeceğim. Ama en zorlandığım pasta da eşimin doğum günü pastası oldu. Bu gördüğünüz o gün yaptığım dördüncü pastaydı. Nedendir bilinmez bir aksilikler sıralandı ve bir türlü pastayı yapamadım. İlk iki pandispanya kötü oldu. Üçüncüye hazır pandispanya aldım, o da kremayı sürünce ortasından çatladı. Hiç böyle bir şey başıma gelmemişti. Sonuncuyu da yine hazır pandispanya ile yapmak zorunda kaldım. İşte böyle bir pasta çıktı ortaya. Eşim maviden hoşlandığı için onun sevdiği mavilerden bir pasta yapmış oldum.

     Sadece kalp yapmayı planlamıştım ama çok sade gözükünce kelebekleri de kondurduk. Begüm ve Öykü de bana yardım ettiler. Hatta A harfinin tasarımı tamamen Öykü’ye ait. O da dayısının pastasını biraz süslemek istedi. Kendi tasarımıyla yaptığı şekillerden A harfini oluşturduk. Bu da değişik ve sade bir pasta oldu.

  Bunlar süslemek ve kalp yapmak için hazırladığımız mavinin tonları…

  Kalp yapmak için sırayla her tondan mavileri dizmek Begüm’ün göreviydi. Bu işlem bitince kalp eklinde kesildi.

   Bunlar da kelebeklerimiz uçsun diye kanatları kaldırılmış hali. Biraz sertleşip bu hali alınca pastanın üzerine yerleştirdik.

   Bu benim kısmen sade pastam…

  Bu da Öykü’nün yaptığı şekillerle süslenmiş hali. En son olarak onun şekillerinden harf yaptık.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir