ARMUT MARMELADI

     Bu sıralarda evdeki her şeyi kışa hazırlama amacına yönelik çalışmalarım devam ediyor. Dün akşam bir de fark ettim ki köyden toplanıp gelmiş armutlar neredeyse bozulacak. Hepsini yemeye de imkan yok, ben de rendeleyip marmelat yapayım dedim. Armuttan marmelat yapımı pek rastlanan bir şey değil ama sonuçta o da bir meyve ve reçeli yapılabilir. Önceki gün pazardan aldığım domatesleri konserve haline getirince armutları da ocağa koydum. Şeftaliden de reçel yapıp günü kapattım. Yine oldukça verimli bir gündü. Bakalım bu akşam ne yapacağız.

MALZEMELER:
1 kg armut
4 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
YAPALIM:

  • Armutların kabukları soyulup rendelenir.
  • Rendelenen armutlar tencereye alınıp üzerine toz şeker koyularak kaynatılmaya başlanır. İçine karanfil ve çubuk tarçın da eklenir.
  • Kaynadıktan sonra ocağı altı kısılır ve arada bir mutlaka karıştırılır. Marmelat giderek koyu kıvamlı bir hal alacağı için dibi tutmaması açısından dikkatli olunması gerekir. 
  • Armutlar pişip marmelat koyu bir bir kıvam alınca limon suyu veya limon tuzu koyularak 1-2 dakika daha kaynatılır. Karanfil ve çubuk tarçın içinden çıkarılır. Sonrasında kavanozlara sıcakken yerleştirilip ağzı yeni bir kapakla sıkıca kapatılıp ters çevrilir ve bir gece bekletildikten sonra kışlıkların arasına kaldırılır. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir