ÜÇ RENKLİ SALATA

    Davet sofralarımda değişiklik olsun diye yaptığım patates salatasını yayınlamak isteim bugün. İsterseniz günlerinizde de bu sunumu kullanabilirsiniz. Benim fazla vaktim kalmadığı için üzerine sarımsaklı yoğurt yapamadım. Ama sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de kırmızı biberli tereyağı gezdirme fikri şimdi yazarken bile iştahımı kabartıyor. Böyle de deneyin derim.

MALZEMELER:
6 adet patates
3 adet taze soğan
Maydanoz
Mor lahana
2 adet havuç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPALIM:

  • Patatesleri haşlayıp içine tuz katarak ezin. Daha sonra 3 parçaya ayırın.
  • Havuçları rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin. Patateslerin ilk üçte birlik parçası ile karıştırın. Bunu kalıbınızın en altına bastırarak yerleştirin. Kalıptan çok kolay çımasını istiyorsanız önce altına bir streç film yerleştirebilirsiniz.
  • Mor lahanayı da rendeledikten sonra kalan sıvı yağda biraz soteleyip yumuşatın, limon ilavesi ile patatesle karıştırın. Havuçlu karışımın üzerine de bunu yerleştirin. 
  • Son kalan patatesle ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve limonla bir karışım hazırlayın. Bunu da kalıbın en üstüne sıkıca yerleştirin ve buzdolabına koyun. Birkaç saat sonra ters çevirerek kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.
  •  Dilerseniz üzerini sarımsaklı yoğurtla da süsleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir