SON İFTAR

    Bir Ramazanı daha bitirdik. Hiç de korktuğumuz gibi olmadı. Ramazan öncesindeki sıcaklar hepimizin gözünü korkutmuştu, bu kadar uzun açlık ve susuzluğa dayanamayız diye düşünüyorduk.       Ama hiç de öyle olmadı, gayet rahat bir şekilde oruçlarımızı tuttuk.
Ben de son iftar yemeğimi kızımın doğum günü vesilesiyle yaptım ve bu Ramazanı da böylece kapattık. Son iftar çok daha rahattım. Hava o kadar serindi ki bu sefer bahçede yemeye cesaret edemedik. İçeride sıcak sıcak yemeklerimizi yedik.

    Bu sefer tercihlerimi kanepelerden yana kullandım. Önceki tecrübelerimden fazla yapılan salataların ziyan olduğunu, bu kadar fazla şeyin, her ne kadar çok aç olsak da yenmediğini gördüğümden bolca kanepe yaptım.

   Milföy hamurlarının her birini 4’e kesip üzerine yumurta sarısı sürüp bir parça domates ve birkaç parça sucuk koydum. Sucuğu hamurlar biraz piştikten sonra koyarsanız çok sert olmaz.

     Az bir miktar haydari yapıp biraz buzdolabında beklettim. Dilimlediğim salatalıkların üzerine krema torbası ile onları sıktım.

    Tost ekmeklerini yine 4’e kesip bir kısmının üzerine kaşar ve kırmızı biber koyup kürdanla sabitledim. Diğerlerinin üzerindekiler ise farklı bir karışım. Labne peynir, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 3-4 adet rendelenmiş kornişon turşu, dövülmüş cevizi karıştırıp ekmeklerin üzerine sürdüm.

    Bu seferki kayısı, incir ve hurmaların sunumu da değişikti. Daha önce de yağmak istemiştim ama vaktim olmamıştı. Nihayet son iftarda bunu da başarıp her birinin içini fındık ve bademlerle doldurdum.
    Sonuç mu, bütün kanepelerim tükendi. Menü mü neydi:  Domatesli şehriye çorbası, Sebzeli güveç, pirinç pilavı, mayalı börek. tatlı olarak da kaymaklı ekmek kadayıfı. Daha nice Ramazanlara sağlıkla inşallah. Hepinizin Ramazan Bayramı mübarek olsun.

İşte bayram tatlısı önerilerim:
    Şekerpare
    Portakallı Revani
    Yalancı Baklava
    Midye Tatlısı

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir