ÇİN BÖREĞİ

   Sanırım Çin Böreği denilince diye içine sebze konulan ve galeta ununa bulanıp kızartılan tüm börekler anlaşılıyor. Çünkü kendi tarifimi yazmadan önce internetteki diğer Çin Böreği tariflerine bakınca çok farklı malzemeler gördüm. Benim Çin Böreği tarifim yaklaşık 20 yıllık. Bu böreği ilk defa tarifini aldığım bir psikolog arkadaşımda yemiştim. O zamandan beridir de arada bir yaparım. Siz de tarifi okuyunca göreceksiniz, çok bereketli bir börek. 1 yufkadan 16 tane çıkıyor. Durum böyle olunca hazırlayıp 4 yufkadan sardığınız börekleri bir kerede tüketmeniz mümkün değil. Ya malzemeyi azaltıp daha az yufka ila yapacaksınız, ya da hepsini sarıp bir kısmını derin dondurucuya kaldıracaksınız. Ben ikinciyi tercih ediyorum. Böylece ani bir misafirde ya da canınız başka bir şey yapmak istemediğinde hemen buzluktan indirip kızartabilirsiniz. Sizi ne kadar da hamarat bulacaklardır. Bu kadar kısa sürede böyle bir böreği hazırladığınız için. 


    Herkes nasıl yapar bilmiyorum ama benim tarifimde bulgur ve ceviz var. Bence bu böreği güzelleştirenler de onlar. İsterseniz tarifi bir de benim yaptığım gibi deneyin. Beğenirseniz tariflerinizin arasına koyarsınız. Tarifim bu böreği çok seven Duygu için geliyor 🙂

MALZEMELER:

1 adet kuru soğan
300 gr kıyma
1 adet havuç
2/3 su bardağı ceviz
1 çay bardağı ince bulgur
Maydanoz
3-4 adet taze soğan
4 adet yufka
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPALIM:
  • Kuru soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Soğanlara kıyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  • Bu arada havuçlar rendelenip hazırlanır. Kıyma kavrulunca havuçlar katılır.
  • İrice dövülmüş cevizler ve bulgur eklenir ve ocağın altı kapatılır. Karıştırılıp bir kenarda sıcağın etkisiyle bulgurun şişmesi beklenir.
  • Diğer tarafta maydanoz ve taze soğan doğranır. Bulgur şişince maydanoz ve taze soğanla birlikte tuz ve karabiber de eklenir. Böylece böreğin içi hazırlanmış olur.
  • Yufkalar önce dörde, her bir parça tekrar 4’e bölünür. Hazırlanan börek içi üçgen parçanın geniş tarafına konularak sigara böreği gibi sarılır.
  • Bütün yufkaların sarma işlemi bitince önce çırpılmış yumurtaya batırılır ve daha sonra galeta ununa bulanır ve kızgın yağda kızartılır. Kızartma işlemi fritözde yapılırsa her tarafı eşit derecede kızaracağı için daha güzel bir sonuç verecektir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir